Recept
2016-10-09 20:31:21
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Totaal
4 uur
Ingrediënten
- 500 gram mascarpone
- 4 eieren, gesplitst
- 75 gram poedersuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 8 Luikse suikerwafels
- 5 shots espresso
- 50 ml tia maria
- 1 el cacaopoeder
Materiaal
- Handmixer
- Cake vorm van glas (andere glazen schaal kan ook)
- Een paar schalen
- Spatel
- Zeefje
Bereidingswijze
- Roer de mascarpone los samen met de poedersuiker.
- Snij de wafels op maat en laat deze volslurpen met het koffie/Tia Maria mengsel. Bekleed hier de bodem mee.
- Klop het eiwit tot dik schuim samen met 25 gram kristalsuiker. Doe dit ook met het eigeel (totdat het lichtgeel en romig is).
- Neem een nieuwe schaal en doe hier de helft van de mascarpone en de helft van het eigeel in. Spatel dit door elkaar. Voeg dan de rest van de mascarpone en en eigeel toe en roer dit tot een mooi glad geheel.
- Pak dan het eiwitschuim erbij en spatel dit rustig door het mascarpone/eigeel mengsel heen tot alles gemengd is.
- Doe de helft van dit mengsel op de wafels. Doe er dan nog een laag wafels in en maak af met het laatste mascarpone mengsel.
- Doe de cacaopoeder in een zeefje en maak de tiramisu hiermee af door het er overheen te strooien.
- Zet minstens 3 uur in de koeling voordat je het gaat eten.
- Geniet!
Notities
- De volgende dag is deze tiramisu op zijn aller lekkerst!
Eefsfood https://eefsfood.nl/