Recept
2016-10-05 14:59:48
Serves 10
Printen
Voorbereiding
1 uur 30 minuten
Totaal
6 uur
Bodem
- 5 digestieve koekjes
- 2 el kokosrasp
- 6 ontpitte verse dadels
- 1 handje gemengde rauwe noten
- 1 afgestreken el kokosolie
- mespuntje zout
witte laag (kokos)
- 300 gram kokosyoghurt
- 300 ml kokosmelk, doe hiervan 3 el apart in een steelpan
- 2 el kokosrasp
- 40 gram poedersuiker
- 6 gelatine blaadjes
Gele laag (mango)
- 200 gram mango, gepureerd
- 100 ml kokosmelk, 3 el apart in een steelpan
- 100 ml kokosyoghurt
- 10 gram poedersuiker
- 3 gelatine blaadjes
Roze laag (aardbei)
- 200 gram aardbei, gepureerd
- 100 ml kokosmelk, 3 el apart in een steelpan
- 100 gr kokosyoghurt
- 20 gram poedersuiker
- 3 gelatine blaadjes
Top laag (framboos)
- 150 gram frambozen, gepureerd
- 100 gram kokosyoghurt
- rasp van 1 limoen
- 1/2 vanillestokjes
- 2 gelatine blaadjes
- 2 el kokosmelk
Materiaal
- Hoge springvorm van 18 cm doorsnee
- 1 velletje bakpapier
- keukenmachine
- handmixer
- steelpannetje
- mengkom en een aantal schaaltjes
- spatel
Bereidingswijze
- Maal alle bodem ingrediënten (behalve de dadels) grof. Voeg dan de ontpitte dadels toe en maal verder tot je een beetje plakkerige massa hebt wat nog geen bal vormt. Stort dit op de bodem van de springvorm en druk egaal aan, vooral de randjes. Zet dit dan in de koelkast.
- Zet 6 blaadjes gelatine te weken in koud water. Mix met een handmixer de kokosyoghurt, kokosmelk, poedersuiker en kokosrasp door elkaar. Knijp de geweekte gelatine uit en los deze op in de 3 verwarmde eetlepels kokosmelk. Voeg dit met een dun straaltje al mixend bij het kokosmengsel. Giet dit in de springvorm en zet in de vriezer (dan kun je hem sneller afmaken, dan alleen in de koelkast).
- Als de witte laag stevig is aan de bovenkant kun je bovenstaande herhalen maar dan met de 'gele laag ingrediënten'. Herhaal dit tot de toplaag erop zit. Zet de taart dan voor minstens 4 uur in de koelkast.
- Garneer met wat kokos, frambozen en mango. De taart is best hoog dus je kunt er wel 10 punten uithalen. Eet smakelijk!
Notities
- Bij het maken van deze taart heb je vooral een beetje geduld nodig voor het strakste resultaat!
- Het beste is als alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn voordat je aan de taart begint.
EEFSFOOD https://eefsfood.nl/
[…] Wat heb je nodig? (8 personen) • 400 ml slagroom • 250 gram frambozen + extra als topping • 18 Nizza kokos koekjes (Verkade) • 75 gram gezouten roomboter • 2 el kokosrasp • 1 vanilleboon, het merg ervan • 6 blaadjes gelatine • 60 gram witte basterdsuiker • handje kokosflakes Benodigdheden: • mengkom • handmixer • springvorm 18 cm • 1 vel bakpapier • staafmixer + maalbakje • steelpan • schaaltje • spatel Zo maak je het! 1. Pureer eerst de frambozen. Haal het geheel door de zeef als je van de pitjes af wilt (hoeft dus niet per se). Zet de blaadjes gelatine ook alvast te weken in een schaaltje koud water. 2. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Zet de boter alvast op laag vuur om te laten smelten. 3. Doe de koekjes en kokosrasp in het maalbakje en maal dit helemaal fijn. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit mee tot alles goed door elkaar zit. Stort dit geheel in de bakvorm en verdeel het over de bodem. Druk alles goed aan, vooral de randen. 4. Verhit dan 3 el frambozenpuree in een steelpan. Haal dan de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe. Roer door de puree tot het is opgelost en voeg dit dan toe aan de rest van de puree. 5. Klop de slagroom tot het wat steviger wordt. Voeg dan de basterdsuiker en vanille toe. Klop verder tot het lobbig is. 6. Giet dan al roerend de puree bij de slagroom. Spatel dit met de hand tot een mooi roze mengsel. Giet/schep dit dan op de koekbodem. 7. Maak af met nog wat extra frambozen en de kokosflakes. Zet de taart voor minstens 3,5 uur in de koelkast voor je hem aansnijdt. Smullen maar! Misschien vind je deze recepten ook leuk? – Mango-yoghurt taartje – Kokos-fruit taart […]