Blog

Maar Eef, wat doe je nu eigenlijk allemaal precies?

Eef wat doe je nou eigenlijk allemaal? Die vraag krijg ik momenteel een paar keer per dag. Je zou zeggen dat dat heel makkelijk te antwoorden is, maar dat is niet zo. Tenminste ik vind het niet makkelijk. Momenteel liggen mijn dromen en de realiteit dicht bij elkaar maar ook heel ver van elkaar. In mijn hoofd best wel een struggle.. 


Ik zou willen dat ik kon vertellen dat ik deels mijn inkomen binnensleep met online samenwerkingen, sponsor dingen etc. En het andere deel met catering klussen die ik vanuit huis verzorg. Lekker je eigen tijd indelen, man wat is dat fijn zeg! Voor nu zou dat echt mijn droombaan zijn. Ik weet nu al dat ik daar over een jaar vast weer anders over denk. Een maand of 8 geleden schreef ik nog een blog over dat ik nu echt helemaal voor mijn eigen foodtruck zou gaan. Lees dat stukje HIER. Ik meende daar echt ieder woord van, maar deze droom staat niet meer op 1 op dit moment. 

Oke, nu even de realiteit! Ik werk bij Leonidas, ik verkoop ijsjes, en bak taarten voor een restaurant en besteed heel veel tijd aan Eefsfood. Het feit dat je bij een tweede en in mijn geval ook derde werkgever vrij weinig inkomen overhoudt is algemeen bekend. Ik doe het ook om m’n hoofd boven water te houden aangezien ik met Eefsfood nauwelijks inkomsten heb. Doe ik iets fout? Ken ik niet de goede mensen? Zeg ik te snel ja? Heb ik gewoon veel te weinig verstand van wat ik eigenlijk aan het doen ben? Of ben ik nog een veel te zacht gekookt eitje voor deze wereld?  Even ter zijde, ik heb al heel veel leuke dingen kunnen doen door Eefsfood (toffe etentjes etc) dus ik mag ook absoluut niet klagen. Laat dat even duidelijk zijn!

Ik ben mijn Instagram ook maar ooit voor de lol begonnen. En nooit gedacht en verwacht dat ik daar nu dit mee zou willen. En ik weet ook heus wel dat je website niet binnen een jaar booming business is.

Mijn ongeduldigheid is gewoon regelmatig aan het winnen! Hoe hard ik dat ook probeer tegen te gaan. Dat is echt een mentaal gevecht af en toe. Ik kan het heel goed relativeren allemaal maar, toch is daar maar steeds het ik wil meer meer meer. Ik ben blij met iedere unieke bezoeker die ik heb op mijn website. Maar als je dan zo weinig groei ziet terwijl je zo hard en steeds meer je best doet is dat soms ook best even moeilijk. Ik weet het geduld is een schone zaak, maar ook een moeilijke zaak.

Het lastigste van alles vind ik misschien nog wel dat ik al een aantal toffe klussen ben misgelopen. Alleen omdat ik gewoon bij 1 van mijn andere baantjes verwacht word en niet heb kunnen ruilen met een collega bijvoorbeeld. Ik heb nog zoveel idee├źn en plannen maar dat komt er niet genoeg van omdat ik ook met zoveel andere dingen (lees werk) bezig ben. En na een werkdag (9 uur lang staan) vaak echt wel ben uitgeblust. Soms, heel soms krijg ik ’s avonds laat nog een opleving en ben ik nog super productief voor Eefsfood. Daarvan krijg ik pas echt een voldaan gevoel. Ik geloof echt in ‘de aanhouder wint’, dus we gaan vrolijk verder. En ik hoop heel erg hard dat alles gaat toenemen de komende paar maanden/jaren. 

En ja, ik geef het toe. Ik ben best jaloers als ik weer een ‘ik heb mijn baan opgezegd’ blog van iemand voorbij zie komen. Ik wil dat gewoon ook! Jaloers zijn is echt het stomste wat er is, maar toch heb ik het af en toe.. 

Liefs, 
Eef

 

No products in the cart.