Toffe zaken

Al Ninèn – Amsterdam

Ik werd laatst uitgenodigd om te komen eten bij Al Ninèn! Ik had er nog niet van gehoord dus ik ging gelijk even op online onderzoek uit. Al snel kwam ik erachter dat het afhaal was. Prima! Met mooi weer is er altijd wel een bankje of parkje in de buurt om het daar lekker op te eten. Wij (een goede vriendin en ik) belandde met bungelende benen boven het water aan het randje van de Prinsengracht. En wat hebben we genoten! Echt zo lekker! Wat precies vertel ik zo. Lees je mee?

Als je naar binnen loopt lijkt het heel klein en laag. Maar niets is wat het lijkt! Als je doorloopt naar achteren is daar nog een licht en grotere ruimte. Hier staat een aantal tafeltjes waar je toch ook even kunt blijven zitten om te eten of te wachten op je eten. En je kijkt recht in de open keuken. Dat is altijd leuk als je het mij vraagt! Het was buiten al warm, maar binnen ging daar nog een schepje bovenop. HEEET!

Zo ongeveer alles wat ze hier verkopen en bereiden wordt geïmporteerd uit Italië. Ik heb mij er niet super in verdiept maar als je een heel erg lekker olijfolie zoekt moet je hier zijn denk ik!

De eigenaar verteld enthousiast met grote gebaren en Italiaans-engels over de frisdranken die hij ook verkoopt. Het is iets nieuws. Eén van de drankjes (de gele) smaakt naar zijn tijd als kind. Dat zijn leuke weetjes als iemand met zoveel passie staat te vertellen.
IMG_6935
Tussen alle info door probeerde wij een keuze te maken van de kaart. En foute keuze maken is er hier niet bij, maar toch wil je eens wat nieuws proberen. Eenmaal gekozen blèrde de eigenaar onze bestelling door naar de keuken. In het Italiaans! Ik waande mij eventjes op vakantie. Ik nam de met pompoen-bitterkoek gevulde pasta met een romige saus en balsamico. De hemel!

De andere pasta was gevuld met spinazie en ricotta. Hier zat een tomatensaus met crispy pancetta overheen. Uiteraard hebben we een beetje uitgewisseld! Ze waren beide op 2 verschillende manieren verrukkelijk! Echt de lekkerste gevulde pasta ooit!

Een dikke aanrader als je in de buurt bent, echt waar! Het is op het eerste oog best ‘prijzig’ maar de smaak maakt dat dubbel en dwars goed. Ik wil er zeker nog eens gaan eten.

Al Ninèn is te vinden aan de Westerstraat 77, Amsterdam!

Je winkelmandje is nog leeg.