Recept
2016-10-06 12:47:48
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Totaal
3 uur
Bodem
- 250 gram digestive koekjes
- 100 gram gezouten boter
- 1/2 el cacaopoeder
- 1/2 el sterke oploskoffie (poeder)
Vulling
- 275 gram gecondenseerde melk
- 200 gram caramel macchiato chocolade (2 repen, Hands off my chocolate)
Topping
- 1/2 el cacaopoeder
- mespuntje zeezout korrels
- 50 gram caramel macchiato chocolade (1/2 reep Hands off my chocolate)
Materiaal
- springvorm van 18 cm
- 1 bakpapiertje
- keukenmachine
- plastic folie, voor aan de binnenkant van de springvorm rand
- dunschiller, om chocolade krullen te maken
- steelpan
- spatel
- zeefje
Bereidingswijze
- Prepareer je bakblik. Bakpapiertje op de bodem. Plastic folie tegen de rand. Dit is optioneel. De vorm blijft nu schoon en het taartje is mooi strak, daarom gebruik ik dat graag.
- Smelt de boter op laag vuur. Maal de koekjes fijn samen met de koffie en cacaopoeder in de keukenmachine. Giet dan al draaiend de gesmolten boter erbij. Doe dit koek mengsel in de bakvorm en verdeel het egaal en druk het goed aan.
- Doe de gecondenseerde melk in een steelpan zet dit op je kleinste pitje op laag vuur.
- Breek de 200 gram chocolade in stukje en doe deze bij de gecondenseerde melk. Blijf roeren tot de chocolade hierin is gesmolten. Giet dit mengsel op de koek bodem.
- Strooi de zout korrels over de taart en verdeel met een zeefje (tik met een lepel op het randje) de cacao erover.
- Zet de taart 3 kwartier in de vriezer. Schaaf met een dunschiller wat chocolade krulletjes van de reep af. Hak de rest in grove stukken. Verdeel dit in het midden van de taart en zet deze terug in de koelkast voor nog eens 2 uur.
- Snij de taart in 8 tot 10 puntjes, bewaar in de koelkast.
Eefsfood https://eefsfood.nl/