Recept
2016-10-06 12:54:02
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Totaal
2 uur
Ingrediënten
- 1 doosje diepvries frambozen (250 gram)
- 150 gram roomboter, in blokjes
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1 limoen, het sap ervan
- 2 eieren
Bereidingswijze
- Kook de frambozen kapot in een steelpannetje.
- Giet dit dan in een zeef en duw met de bolle kant van een eetlepel al het vruchtvlees en sap eruit tot je alleen de pitjes overhoudt.
- Doe de 'puree' die je nu hebt terug in de steelpan en voeg hier de blokjes boter en limoensap aan toe. Zet dit op laag vuur tot de boter helemaal gesmolten is. Het mengsel moet niet te heet worden, dus blijf erbij!
- Kluts in een kommetje de eieren los samen met de basterdsuiker.
- Giet al roeren het frambozen/boter mengsel hierbij. Doe dan het geheel weer terug in de pan.
- Breng dit op laag vuur al roerend aan de kook. Eenmaal aan de kook blijf je de curd nog ongeveer 2 minuten kokend doorroeren.
- Laat het afkoelen en zet het dan in een luchtdicht potje in de koelkast.
Notities
- Lekker over je wentelteefje. Of bak een taart-koek bodem en vul dat met deze curd. Of gebruik het bij een toetje bijvoorbeeld!
Eefsfood https://eefsfood.nl/