• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Lemon meringue cheesecake

Eefje
1 reactie
20 juli 2016
Lemon meringue cheesecake EEFSFOOD

 
Vorige week (5 juli) kreeg ik een workshop van patissier Peter Scholte! Carola schreef er een stukje over, dit kun je HIER lezen. 1 x Raden wat wij moesten maken? Zijn signaturen cheesecake! Mijn eerste gedachte was he waarom nou, die maak ik zelf al zo vaak. Snel daarna dacht ik, nee dit is perfect! De struggle met cheesecake is best wel real gebleken. Ik heb er afgelopen jaar echt veel gebakken. Verschillende recepten en verschillende bakmethodes geprobeerd. Lang niet altijd met succes. Peter verzekerde mij dat dit de lekkerste is die ik ooit zal proeven.
Hij had gelijk! Zooooo zacht van smaak, mega smeuïg en de structuur was gladder dan glad. Vooral de structuur van de vulling is een lastig puntje vind ik. Zijn ‘geheim’ Bakken op lage temperatuur en ook nog een kort! Ik bak die van mij meestel 5 kwartier op 125 graden. Zijn taart? 120 graden voor maar een HALF UUR! Toen ik dat las in het recept dacht ik echt huh dat gaat nooit goed. Maar dat ging het wel uiteraard. Nou is dat half uurtje wel een in een super de luxe profi oven met hete lucht die je zelf nog kunt instellen. Want ik probeerde het uit in mijn huis, tuin en keuken oventje en daarin was het na een half uur nog net zo vloeibaar als voor hij de oven in ging. Ik heb toen de oven hoger gedraaid naar 150 graden en nog een kwartiertje extra gebakken. Aan de zijkanten was de structuur gelijk niet meer 100% glad. Maar in de binnenkant wel. Om deze taart ultiem te maken heb je naar mijn mening dus een hele goede hete lucht oven nodig. Des al niettemin, is hij uit je thuis oventje ook heel lekker! Ik heb het recept een klein beetje aangepast en er ipv een plane cheesecake een lemon meringue cheesecake van gemaakt. Normaal gesproken gebruik ik echt de meest cheap ass roomkaas die ik maar kan vinden maar voor deze taart raad ik wel aan goede verse dikke roomkaas te gebruiken. Ook hier heb ik het verschil al van ondervonden. Succes!

Recept
2016-10-06 14:58:35
Porties: 12
Bewaren
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
45 minuten
Totaal
6 uur
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
45 minuten
Totaal
6 uur
Bodem
  1. 150 gram bastogne koeken, fijngemalen
  2. 100 gram digestive koekjes, fijngemalen
  3. 80 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  4. mespuntje zout
Vulling
  1. 600 gram roomkaas
  2. 300 gram creme fraiche
  3. 275 gram kristalsuiker
  4. 6 middelgrote eieren
  5. rasp van 1,5 citroen
  6. sap van 1 citroen
  7. het merg van 1 vanillestokje
Meringue topping
  1. 140 gram eiwit (3 kleine eieren)
  2. 30 gram poedersuiker
  3. 210 gram kristalsuiker
  4. 55 gram water
Materiaal
  1. Springvorm 24 cm
  2. velletje bakpapier
  3. keuken thermometer die tot minstens 130 graden kan meten
  4. gasbrandertje
  5. kitchen aid (of soortgelijke mixer)
  6. blender
Bereidingswijze
  1. Verwarm je oven voor op 125 graden.
  2. Maal de koeken fijn en voeg hier de gesmolten boter en zout aan toe. Maal dan nog eventjes tot alles goed gemixt is. Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier.
  3. Verdeel de koek kruimels over de bodem en maak hier ook een opstaand randje mee. Dit is ook om te voorkomen dat je vulling uit de bakvorm lekt. Dit zal niet snel gebeuren maar somige springvormen sluiten echt flut bij het randje dus dit is meer uit voorzorg. En het ziet er ook wel leuk uit als je de taart aansnijdt.
  4. Doe dan alle ingrediënten van de vulling in een blender. Meng dit niet al te lang tot een egale gietbaren massa. Giet dit vervolgens op de koek bodem. Bak de taart voor een half uur op 125 graden. Draai de temperatuur dan naar 150 graden en bak nog een kwartier. De taart zal nog een beetje bewegen in het midden maar dit stijft nog op als de taart in de koeling staat. Ik laat meestal de taart 2 uur op het aanrecht afkoelen en dan zet ik hem een uur in de vriezer zodat je de meringue erop kunt doen. Zet nadat je dit hebt gedaan de taart voor nog zeker 2 uur in de koeling zodat de taart echt koud koud wordt van binnen.
  5. Als de taart net in de vriezer staat maak je het kookschuim. Dit lijkt misschien moeilijker dan het is maar het is de kleine moeite echt waard! Klop de eiwitten stijf (met een garde) samen met de poedersuiker. Zet de machine dan uit. Zet de suiker en het water op in een steelpan. Breng dit aan de kook. Roeren in de pan is niet nodig. Breng deze suikerstroop tot 121 graden. Zet dan de machine met het eiwitschuim weer op de hoogste stand en giet langzaam de suikerstroop hierbij. Nu wordt het een dikkere en taaie massa. In feite heb je de eiwitten nu gaar gekookt. Laat de machine draaien tot het schuim is afgekoeld. Het zal in volume wat afnemen.
  6. Voel aan de kom of het afgekoeld is. Smeer dit dan over de taart en creëer met een platte spatel wat pieken erop. Gebruik de gasbrander om mooie bruine gebakken randjes en vlekjes te maken.
  7. Zet de taart terug in de koeling voor ongeveer twee uur.
  8. Genieten maar!
Notities
  1. Deze taart is prima in te vriezen. Het schuim blijft mooi, glimmend en lekker!
door Eefje
Eefsfood https://eefsfood.nl/
Bastogne koeken Cheesecake Citroen Meringue Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
1 reactie

Comments are closed.

vorig bericht

Wat ik deed op 13 juli 2016

volgend bericht

Cheeseburger

meest gelezen
31.968x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
18.529x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.043x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
9.351x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

• thuis in Leiden
• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• ontwikkelt recepten en fotografeert eten
• zakelijk; eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
8 X LEKKERS MET ROOD FRUIT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nu een artikel met al deze heerlijke recepten erin🙌🏻 Met het oog op zondag leek me dat wel een goed idee😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️ Frisse frambozen kwarktaart
➡️ Frambozenslof met pistachespijs
➡️ Luchtig kwarktaartje met aardbeien
➡️ Kruimel cheesecake met framboos en witte choco
➡️ Aardbeienschelpen met room
➡️ Cakesicles met framboos en limoen
➡️ Yoghurtmousse taart met frambozen topping
➡️ Frisse frambozentaart met kokos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Van welke zou jij zelf het liefst een hap nemen?👇🏻 Sla je ‘m op? Zo heb je altijd snel inspiratie bij de hand✅ Fijne vrijdag🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #recepten #aardbeien #frambozen #yoghurt #kwarktaart #aardbeienschelpen #koekbodem #cakesicles #raspberries #yoghurtmousse #foodblog #nobakerecepten #foodfotografie #frisenfruitig #frambozenslof #bakinspiratie #koekkruimels #cheesecake #moederdaginspiratie
AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN ⠀⠀ AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een aantal jaar geleden viel ik 25 kilo af. Met behulp van Intermittent Fasting. Bijna maandelijks schreef ik hierover en met veel van jullie had ik hier gesprekken over💬 In tijden was ik niet zo slank geweest en voelde me heel goed. Afvallen op een fijne manier was toen het doel. En dat ging, want IF bleek op mijn lijf geschreven en hielp mij daar echt super goed bij⚖️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu, jaren later, is er een groot deel weer bij. Sport en bewegen heb ik laten varen en daarbij heb ik afgelopen jaar nogal veel en vaak ongezond gegeten❌ Dan krijg je dat, zo simpel is het. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik altijd weer op tijd ‘ingrijp’. Nu voel ik me blehh, niet fit en ongezond. Dat staat tegenover een meestal wel zelfverzekerd gevoel, wat heel fijn is☺️ Ik kan wel stellen dat ik me nu zekerder voel dan in die -25 kilo tijd. En dat is een proces van afgelopen jaren. Tussen je oren gebeurd een hoop!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals je in mijn stories hebt kunnen zien is er weer een fittere tijd aangebroken🏋🏻‍♀️ Dit zat er al een tijdje aan te komen voelde ik. Totale motivatie is er nu! Dit keer is zaak nummer 1 om me weer fitter en energieker te voelen. Als afvallen daarbij komt kijken zou ik dat fijn vinden maar dat is niet het hoofddoel. En dat verschil in visie is top! Meer bewegen, minder slecht eten en meer voor voedzaam kiezen🍴Ik weet dondersgoed hoe het werkt👀 Maar ik vind het ook wel echt lastig met het oog op mijn werk🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je niet foppen door wat je allemaal online ziet. Afgelopen jaar heb ik meermaals de vraag in mijn DM gekregen of ik was afgevallen? Terwijl de kilo’s eraan vlogen. Optisch bedrog is overal! Deze foto’s zijn van afgelopen zomer☀️ Ik voelde me helemaal gelukkig in mijn nieuwe jurk welke maat 50 is👗 Opmerkingen over afvallen en aankomen naar of over anderen toe zijn sowieso niet meer van nu (vind ik)☎️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor wie het nodig heeft; laat de vorm van je lijf niet je geluk in de weg staan❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lees verder in de reacties, want wat ik kwijt wilde paste niet allemaal hier👇🏻
NO BAKE SPECULOOS CHEESECAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met maar 6 ingrediënten⁉️ Ik vind ‘m echt goddelijk🤤 En het mooie; hij is dus 100% vegan!🌿 Dit is een recept van @lennaomrani en die mag ik hier met je delen🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BODEM:
➡️ 90 gram pecannoten
➡️ 6 speculoos koekjes
➡️ 7 eetlepels speculoospasta
➡️ 3 eetlepels agavesiroop
TUSSENLAAG:
➡️ 300 gram vegan roomkaas
➡️ 175 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in water)
➡️ 75 gram agavesiroop
➡️ 2 eetlepels speculoospasta
TOPPING:
➡️ 4 eetlepels speculoospasta + extra kruimels
➡️ zelf heb ik er nog wat zeezout flakes op gedaan (aanraderrrr)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Zet een springvorm van 18 cm klaar met een velletje bakpapier erin. Maal de ingrediënten voor de bodem door elkaar in een keukenmachine en druk dit plat op de bodem🍪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Daarna doe je alle ingrediënten voor de tussenlaag in een goede blender of keukenmachine. Maal dit tot een zo glad mogelijk mengsel. Schep dit op de bodem en strijk egaal uit met een paletmes. Zet in de vriezer❄️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na ongeveer 3 uur verwarm je de speculoos pasta en giet je dit op de bijna bevroren taart. Zet dan nog een half uurtje terug in de vriezer en snijd daarna de taart in punten met een groot glad koksmes🔪 Bewaar in de vriezer en haal ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!❤️ De ontdooide puntjes blijven trouwens gewoon overeind staan, dat lijkt niet te kunnen wanneer je de vulling maakt. Maar dit komt goed dus👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij opzoek naar nog meer vegan lekkers? Check dan zeker Lenna haar pagina👌🏻 Ze maakt niet alleen zoete, maar ook heel veel lekkere hartige gerechten en recepten👩🏻‍🍳 Allemaal plantaardig + talloze tips om dit laagdrempelig te maken🥕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook deze taart maken? Wat ik zou doen als ik jou was. Sla ‘m op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Wist jij dat speculoos een vegan product is?👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #ikgebruikteviolife #nobakecheesecake #speculoos #pecannoten #veganroomkaas #vegancheesecake #nobakerecept #koekjes #cashewnoten #agavesiroop #foodblog #foodienl #vegantaart #foodfotografie #taartstandaard #koekkruimels #veganfood #lennaomrani
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is héél goeeeeeed🤤 Een bodem van bastogne koeken, een zachte gebakken cheesecake laag met limoen, kersen vlaaifruit en een laag knapperige havermout kruimels❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aangezien alle drie de kruimel cheesecake voorgangers in mijn top 3 beste posts ever staan ga ik gewoon nog even door met dit succesnummer🏆 Tot jullie het zat zijn😋 Ik vind deze persoonlijk nóg lekkerder dan de vorige👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept kun je nu vinden op eefsfood.nl✨ Mocht je een bijdrage willen leveren aan het succes? Opslaan, reageren & liken helpt🙌🏻 Doe ook vooral jezelf een plezier door ‘m te maken👩🏻‍🍳 Dikke liefs, Eef😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #foodfotografie #kersen #limoen #cheesecake #roomkaas #koekkruimels #bastognekoek #foodblog #fruit #heelhollandbakt #cherrypie #foodienl #vanillr #foodfotografie #havermout
VROLIJK PASEN🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik kon het VROLIJK PASEN🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kon het natuurlijk niet laten deze leuke macaron kuikentjes te maken💛 Zijn ze niet cute?🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tips om ze zelf ook te maken👉🏻 Neem een macaron recept die voor jou te grootste slagingspercentage heeft🤣 Gebruik kleurstofgel; ongeveer 5 delen citroengeel en 1 deel oranje. Gebruik eetbare stift voor de ogen, pootjes en snavel. Neem een kwastje en eetbaar koper parelmoer voor de blush wangetjes✨ Vul ze met een simpele botercrème of lekkere citroenvulling. Zet daarvoor ‘citroen ganache’ in de zoekbalk op eefsfood.nl🔎 Die is echt heeeeerlijk👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #macarons #kuikentjes #foodblog #vrolijkpasen #fijnepaasdagen #chickies #koekjes #citroenganache #botercreme
KARAMEL SHORTBREAD🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ In mi KARAMEL SHORTBREAD🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In mijn stories laat ik nu in ongeveer 15 stappen het maakproces zien🎥 Mocht dat handig voor je zijn zou ik zeker even een kijkje nemen👩🏻‍🍳 Als je er vragen over hebt mag je die altijd stellen!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het perfecte baksel om nu al je paas sprinkles en eetbare versiering uit de kast te trekken hiervoor🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #karamelshortbread #chocolade #karamel #sprinkles #foodblog #heelhollandbakt #shortbread #vanille
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
13 april 2022

Over de top verjaardagstaart

Over de top verjaardagstaart
7 april 2022

Frambozencake met citroencrème

Frambozencake met citroencrème
5 april 2022

Brownies met stroopwafel en pecannoten

Brownies met stroopwafel en pecannoten
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord