Recept
2016-10-19 10:57:33
Serves 4
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
3 uur
Ingrediënten
- 800 gram gekookte zoete aardappel, in blokjes van 1 bij 1 cm
- 1 zakje sla melange
- 1 gele paprika
- 1/2 courgette
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 lente uitje, in dunne ringetjes
- 2 el pompoenpitten, geroosterd
- 1 el zonnebloempitten, geroosterd
- 1 tl mosterd
- 1 el honing
- olijfolie
- notenazijn
- Peper
- zout
Bereidingswijze
- Snij de courgette in plakjes en paprika in reepjes. Hussel dit met een eetlepel olijfolie en grill dit tot er streepjes op staan. Laat de groenten afkoelen en strooi er dan een beetje zout overheen.
- Meng dit samen met de sla en (afgekoelde)zoete aardappel.
- Meng de mosterd en honing met de azijn. Voeg hier ook gelijk flink wat peper aan toe. Giet dan al roerend wat olijfolie erbij en breng de dressing nog meer op smaak met wat zout.
- Ik meng de dressing vaak al door de salade maar je kunt het er ook achteraf overheen gieten.
- Brokkel dan de geitenkaas eroverheen en maak af met het lente uitje en de geroosterde pitjes.
- Eet smakelijk!
Eefsfood https://eefsfood.nl/