Recept
2016-10-22 10:35:28
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
1 uur
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
5 uur
Deeg
- 300 gram patentbloem
- 160 gram roomboter, in blokjes + extra om de vorm mee in te vetten
- 60 gram poedersuiker
- 1 groot ei
- 1/2 tl kaneel
- snufje zout
Vulling
- 500 gram rijstepap
- 160 gram kristalsuiker
- 100 gram roomboter, gesmolten
- 2 eieren
- 75 gram walnoten, in kleine stukjes
- 50 gram amandelmeel
- 30 gram patentbloem
- het merg van 1 vanillestokje
- snufje zout
- 1,5 afgestreken el chai poeder (Green Gypsy)
- 0,5 afgestreken el kaneel
- 1 tl baking soda
Topping
- 250 ml slagroom, opgeklopt
- 2 el suiker
- een paar hele walnoten
- Poedersuiker
Materiaal
- Taartpan van ongeveer 20 cm doorsnee
- mengkom + garde
- steelpan
- deegroller
- spuitzak met kartel spuitmondje
Bereidingswijze
- Maak eerst het deeg door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en te kneden tot een bal. Dit kan met je handen of je kunt een machine met deeghaak gebruiken. Maak dit dan een beetje plat en doe er wat folie omheen. Leg voor een klein uurtje in de koelkast.
- Zet dan de oven aan op 170 graden en haal het deeg uit de koelkast.
- Vet de taartpan in en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Bekleed de vorm hiermee.
- Meng dan de eieren, kaneel, chai poeder, suiker, vanille, gesmolten boter en het zout tot een glad beslagje.
- Meng in een apart bakje de bloem, amandelmeel en baking soda. Voeg dit dan toe met en meng glad met een garde. Voeg dan de rijstepap toe.
- Verdeel 3 kwart van de walnoten op de deeg bodem. Giet hier dan het beslag op. Verdeel de overgebleven walnoten erover.
- Zet de taart voor 40 minuten in de oven. Laat dan volledig afkoelen en maak de taart af met slagroom, walnoten en een beetje poedersuiker.
- Eet smakelijk!
Eefsfood https://eefsfood.nl/