Recept
2016-10-22 10:22:41
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
40 minuten
Totaal
5 uur 30 minuten
Bodem
- 12 digestive pure chocolade koekjes (200 gram)
- 30 gram roomboter, gesmolten
Tussenlaag
- 150 gram pure chocolade
- 4 el vloeibare slagroom
- 2 el kokosrasp
Mousse
- 400 ml slagroom
- 400 ml kokosmelk (1 blikje)
- 150 suiker
- 6,5 blaadjes gelatine
Topping
- 100 gram pure chocolade
- 4 el kokosrasp
MATERIAAL
- Springvorm 22 cm
- 1 velletje bakpapier
- Stevige folie voor tegen de rand
- Keukenmachine of staafmixer met maalbakje
Bereidingswijze
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en de randen met plastic folie. Zet ook alvast de blaadjes gelatine in de week (koud water).
- Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Verdeel dit over de bodem en druk goed aan.
- Smelt dan de chocolade au-bain-Marie. Voeg de slagroom en kokos toe. Dit kan al als de chocolade nog aan het smelten is. Verdeel dit mengsel op de koek bodem.
- Verwarm het halve blikje kokosmelk met 150 gram suiker. Niet aan de kook brengen (graad of 60) het moet heet genoeg zijn om de gelatine (uitgeknepen) in op te lossen. Als de gelatine is opgelost voeg je de andere helft van de kokosmelk toe.
- Klop de slagroom lobbig. Niet te stijf, dat mengt straks minder goed!
- Als de kokosmelk is afgekoeld tot kamertemperatuur, spatel je dit rustig door de lobbige slagroom tot een glad geheel. Giet dit mengsel in de springvorm. Zet de taart voor zeker 4 uur in de koelkast.
- Smelt dan nog wat chocolade om de taart mee af te maken, strooi er ook nog wat kokosrasp op. Dit afmaken kun je ook eerder doen dan na 4 uur wachten. Kan vaak al naar een uurtje, als de bovenkant maar stevig is.
- Eet smakelijk!
Eefsfood https://eefsfood.nl/