Recept
2016-10-22 11:38:48
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Totaal
10 minuten
SALADE
- 4 middelgrote witlof, in reepjes
- 1 Jonagold appel, in dunne partjes
- 150 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
- 10 geroosterde macadamia noten, grof gehakt
- 6 grote aardbeien, in grove stukken
- 3 plakken Serranoham, in stukken gescheurd
DRESSING
- 2 el appelsap
- 2 el perzik azijn (frambozen azijn kan ook(
- 1 tl grove mosterd
- 2 tl honing
- 3 el olijfolie
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
Bereidingswijze
- Begin met de dressing! Doe de appelsap, perzik azijn, mosterd, honing, peper en het zout bij elkaar. Ik roer dit meestal met een vorkje, dit vind ik het makkelijkste. Voeg dan al roerend met dat vorkje de olijfolie toe. Klop het een door zodat er een beetje binding ontstaat. Dan is je vinaigrette klaar.
- Doe de witlof reepjes in een kom en giet hier de helft van de dressing bij. Hussel dit door elkaar.
- Kleed dan het bord mooi aan met alle ingrediënten en giet als laatste de overgebleven vinaigrette eroverheen. Smullen maar!
Eefsfood https://eefsfood.nl/