Recept
2016-10-22 10:57:10
Porties: 6
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
35 minuten
Ingrediënten
- 50 gram speltmeel
- 50 gram amandelmeel
- 30 gram havervlokken
- 3 eieren
- 2,5 el olijfolie
- 80 gram prei (fijngesnipperd)
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
- tl zout
- 1,5 tl peper
- 0.5 tl kerriepoeder
Bereidingswijze
- Kluts de eieren samen met het zout, de peper, kerriepoeder en de olijfolie.
- Meng het amandelmeel samen met de spelt meel, havervlokken en het bakpoeder.
- Voeg dit toe aan het eiermengsel en meng dit goed met een garde.
- Verbrokkel 80 gram geitenkaas en voeg dit samen met de fijngehakte prei toe aan het beslag. Spatel dit er voorzichtig door, de geitenkaas moet wel een beetje in takt blijven.
- Verdeel het beslag over 6 vormpjes (ongeveer 3 eetlepels per stuk). Ik heb het gedaan met vierkante stukjes bakpapier, ziet er leuk uit! Gewone standaard muffin papiertjes kan je natuurlijk ook gebruiken alleen daar blijft altijd zoveel muffin aan vast plakken als je ze gaat eten vind ik.
- Garneer met meer prei en de overgebleven geitenkaas.
- Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 18-20 minuten.
- Lekker als lunch of makkelijk mee te nemen als snack.
Notities
- Deze muffins zijn prima in te vriezen, zodat je ze langer kunt bewaren. Erg lekker als side dish bij een soep.
Eefsfood https://eefsfood.nl/