Recept
2016-10-09 20:37:25
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
1 uur 15 minuten
Totaal
5 uur
Bodem
- 300 gram chocolate chip cookies
- 50 gram roomboter, gesmolten
Cookie dough
- 100 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 60 gram suiker
- 1/2 ei
- 50 gram kleine pure choco chips
- mespuntje zout
Vulling
- 400 gram naturel roomkaas (gebruik geen Monchou, hiermee schijnt het mee te mislukken) gewoon de meest goedkope roomkaas die je kunt vinden gebruiken
- 200 gram creme fraiche
- 3 grote eieren
- 175 gram suiker
- 1 tl vanillepasta
- 1 el cacaopoeder
Materiaal
- springvorm van 24 cm met een bakpapiertje op de bodem en ingevette randen
- handmixer
- keukenmachine
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 140 graden.
- Maal de koekjes fijn en voeg hier dan de gesmolten boter aan toe, maal dan nog even om het goed te mengen. Stort de koek kruimels in de springvorm en verdeel het gelijkmatig. Druk goed aan.
- Mix dan de roomkaas los en voeg de eieren toe. Meng net zo lang tot dit goed gemengd is. Voeg dan de rest van alle vulling ingrediënten toe behalve de cacaopoeder. Meng dit tot een glad beslag.
- Giet hiervan de helft op de koekjes bodem. Meng bij de andere helft de eetlepel cacao er doorheen en giet dit er dan ook op. Er ontstaat nu een beetje een marmer effect.
- Doe dan alle ingrediënten voor de cookie dough (behalve de chocolate chips) in de keuken machine en draai dit totdat je een deegbal hebt. Kneed hier dan de chocolate chips doorheen en rol er vervolgens balletjes van (ongeveer 22 stuks). Verdeel deze dan op de cheesecake. Duw ze totdat ze de bodem raken.
- Schuif de taart dan in de oven en bak deze af in een uur en een kwartier. Laat de taart dan 1,5 uur afkoelen en zet deze dan in de koelkast voor minstens 2 uur.
- Je kunt de taart nog afmaken met bijvoorbeeld slagroom of chocolade chip cookies, of allebei natuurlijk!
- Eet smakelijk.
Eefsfood https://eefsfood.nl/