Recept
2016-10-09 19:31:10
Porties: 16
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
1 uur
Ingrediënten
- 170 gram lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram patent of tarwebloem
- 120 gram rauwe amandelen
- rasp van 1 citroen
- 1 afgestreken tl kardemom
MATERIAAL
- handmixer
- groot scherp mes
- velletje bakpapier
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 160 graden.
- Klop de suiker luchtig samen met de eieren.
- Hak de amandelen in grove stukken.
- Voeg dan alle ingrediënten toe aan het eimengsel behalve de amandelen en mix het tot een dik beslag (dun deeg). Roer dan de amandelen er doorheen.
- Verdeel het deeg in 2en. Gebruik hierbij natte handen anders is het echt niet te doen.
- Vorm het in 2 stukken van ongeveer 10 bij 15 cm. Leg deze 2 stukken op de bakplaat met een bakpapiertje ertussen. Bak dit voor ongeveer 30 minuten Dan krijgt het een mooi lichtbruin gebakken kleurtje.
- Leg ze dan op een snijplank en snijd plakken van een kleine centimeter. Leg ze op hun platte zijkant terug op de bakplaat en bak dan nog ongeveer 7 minuten. Draai ze dan om en bak nog eens 7 minuten. Laat ze dan afkoelen, nu zullen ze nog krokanter worden.
- In een luchtdichte bak zijn ze zeker 2 weken goed te bewaren.
Eefsfood https://eefsfood.nl/