Zelf maken: gele room

Dit recept is vooral een makkelijke! Die eigenlijk niet kan mislukken. Misschien is dit niet de lekkerste gele room die je ooit zal proeven maar ik vind hem heel erg geschikt wanneer je de room nog ergens in gaat verwerken. 
RECEPT

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Wachttijd: 1 uur en 45 minuten
Totale tijd: 2 uur

Wat heb je nodig? 
• 500 ml volle melk
• 130 gram kristalsuiker
• 40 gram maizena
• 2 eieren
• 1 groot vanillestokje

Benodigdheden:
• Steelpan
• keukenfolie 
• garde
• bord
• mengkom 
• bolzeef

Zo maak je het!
1. Doe de melk, kristal suiker (90 gram), vanillemerg en stokje in een steelpan en breng dit aan de kook.

2. Meng in de tussentijd de twee eieren met gezeefde maizena en 40 gram suiker.

3. Haal dan het vanillestokje uit de pan en giet al roerend een ongeveer 100 ml van de hete melk bij het eimengsel.

4. Giet dit dan in zijn geheel weer terug in de pan. Zet op laag tot halfhoog vuur en breng het al roerend aan de kook.

5. Het dikt nu in, blijf roeren tot het ongeveer de dikte van vla heeft.

6. Giet op een bord of plaatje en dek af met folie. Laat het volledig afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat.

7. Bewaar in de koelkast.

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Bolussen met roomvulling
Zelf koffiebroodjes maken

3 reacties op “Zelf maken: gele room

Comments are closed.