[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Dit recept voor gele room is vooral een makkelijke die niet kan mislukken! Ik maak hem zo dat ie eigenlijk heel stijf is. Zo kun je er alle kanten nog mee op. Het laatste wat je wil is dat de gele room te dun is als je een beetje stevigheid nodig hebt.
Wat ik dus doe ik het achteraf iets verdunnen met wat extra slagroom. Daarvoor gebruik ik graag een handmixer om het lekker glad en romig te mixen. Wil je er Zwitserse room van maken? Klop dan 250 ml slagroom stijf en spatel daar 250 gram van de gele room doorheen. Heerlijk om diverse taarten mee te vullen
Het recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Wachttijd: 1 uur en 45 minuten
Totale tijd: 2 uur
Wat heb je nodig?
• 400 ml volle melk
• 100 ml slagroom + 50 ml slagroom apart
• 130 gram kristalsuiker
• 30 gram maizena
• 1 heel middelgroot ei
• 2 eidooiers
• 1 groot vanillestokje
Benodigdheden:
• steelpan
• keukenfolie
• garde
• bord
• mengkom
• bolzeef
• handmixer
Zo maak je het!
1. Doe de melk, slagroom, 100 gram suiker, vanillemerg en het hele stokje in een steelpan en breng dit aan de kook. Zet het vuur dan uit en laat dit en kwartiertje staan.
2. Meng in de tussentijd het ei, de dooiers, maizena en overige kristalsuiker tot een papje.
3. Haal na 15 minuten het vanillestokje uit de pan en giet al roerend met een ongeveer de helft van de hete melk bij het eimengsel.
4. Als dit goed gemengd is giet je dit al roerend allemaal terug in de pan. Zet op halfhoog vuur en breng het al roerend aan de kook. Van de ene op het andere moment wordt het dik. Roer dan even met een flink tempo door en zet het vuur uit. Giet de gele room in een schaal of op een bord en dek direct af met keukenfolie.
5. Laat het volledig afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat. Het liefst een heel nachtje in de koelkast!
6. Mocht je het dan te stevig vinden? Die de hele room in een kom en zet even de handmixer erin. Maak er de gewenste dikte van met wat extra slagroom.
*Dit recept is goed voor zo’n 650 gram gele room
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Bolussen met roomvulling
– Zelf koffiebroodjes maken
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]