Bakrecepten

Blueberry white chocolate cheesecake

Dit is misschien niet de meest snelle en simpele manier van een cheesecake maken. Er was een tijd dat ik dit de beste manier van bakken vond. Maar inmiddels heb ik er zoveel op verschillende manieren gemaakt en vind ik er niet per se eentje de beste. Het is misschien wel de mooiste cheesecake die ik ooit gebakken heb. Lekker bakken en geniet van deze blueberry white chocolate cheesecake.

RECEPT
Voorbereidingstijd: 30minuten
Baktijd: 1,5 uur
Wachttijd: 5 uur
Totale tijd: 7 uur

Wat heb je nodig? (12 puntjes)
Bodem:
• 14 bastognekoeken
• 40 gram roomboter
• 2 zachte ontpitte dadels
• 30 gram amandelen
Vulling:
• 500 gram magere kwark
• 450 gram blauwe bessen
• 100 gram roomboter
• 200 gram witte chocolade, in kleine stukjes
• 4 eieren
• 50 gram bloem
• 40 gram vanille suiker
• 40 gram kristalsuiker
• sap van een halve citroen
• klontje boter + 1 el bloem om de vorm mee in te vetten 

Benodigdheden:
• springvorm 24 cm
• bakpapier
• keukenmachine
• garde en spatel
• standmixer
• klein ovenbestendig schaaltje

Blueberry cheesecake puntje

Zo maak je het!
1. Haal eerst alles uit de koelkast (en weeg af) zodat het op kamertemperatuur kan komen. Splits de eieren en zet de oven alvast aan op 120 graden.

2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif dit dan ook met een dun laagje bloem. Bij dit soort taarten pak ik vaak de onderkant in met zilverfolie omdat er soms wat boter uit lekt tijdens het bakken en dat gaat mega stinken als het op de bodem van je oven komt.

3. Maal de koekjes, amandelen en dadels fijn in de de keukenmachine. Smelt de (40 gr) boter en voeg deze dan toe aan de koekkruimels. Zet de machine daarna nog eventjes aan voor een goed gemengd mengsel. Stort dit in de bakvorm en druk gelijkmatig goed aan met je handen.

4. Meng met een garde de kwark samen met de bloem en citroensap. Net zo lang tot je geen klontjes meer hebt.

5. Klop de boter luchtig en voeg dan de vanillesuiker toe, 20 gram van de kristalsuiker en eidooiers toe. Meng dit ook nog even mee. Roer dit dan door het kwark mengsel.

6. Klop je eiwitten samen met de overgebleven 20 gram suiker luchtig totdat je de kom op zijn kop kan houden zonder dat het schuim eruit valt. Spatel dit dan ook door het kwark/botermengsel. Voeg als laatst 300 gram blauwe bessen en de chocolade stukjes toe. Niet als een gek roeren, gewoon rustig spatelen.

7. Giet het mengsel dan in de springvorm en verdeel de rest van de blauwe bessen er overheen.
Vul het oven bestendige bakje half met water en zet deze onderin de oven. Dit is goed voor de luchtvochtigheid. Zet de cheesecake in het midden van de oven op het rooster en bak deze ongeveer 1,5 uur. Als je de taart uit de oven haalt drilt hij in het midden nog een beetje. Dit is goed en stijft later op als de taart is afgekoeld.

8. Laat de taart dan zeker 3 uur afkoelen op het aanrecht en zet hem dan voor minstens 2 uur nog in de koelkast. Eet smakelijk!

Blueberry cheesecake hapje

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Stoofpeertjes cheesecake
Lemon meringue cheesecake

No products in the cart.