Deze super lekkere cake is een topper voor bij de koffie. Ook is het de basis van een heerlijk toetje! Warme cake met een bol ijs en een snuf kaneel. Het macadamia kruim zie je na het bakken niet meer maar zorgt voor een krokante bovenkant. Veel bakplezier! Stoofpeer cake met macadamia kruimels:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 75 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 3,5 uur
Wat heb je nodig? (10 plakken)
Beslag:
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 gram roomboter
• 200 gram suiker
• 4 eieren
• 4 hele klaargemaakte stoofperen
• 1 vanillestokjes, het merg ervan
• 1/2 tl baking soda
• mespuntje zout
Kruimels:
• 60 gram macadamia noten
• 1 el bloem
• 1,5 el suiker
• 20 gram koude boter
• 1 tl kaneel
Benodigdheden:
• cakevorm
• bakpapier
• standmixer
• spatel
• staafmixer met maalbakje
Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 160 graden (convectie stand). Bekleed de cakevorm met bakpapier en vet de kopse kantjes in met boter en bestuif dit met bloem.
2. Zorg vooraf dat de roomboter op kamer temperatuur is en klop deze luchtig in een paar minuten. Voeg dan de suiker, het zout en vanille toe en klop nogmaals een paar minuten op middelhoge stand.
3. Zet de mixer op de laagste stand en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Als deze zijn opgenomen spatel je handmatig het zelfrijzend bakmeel gemengd met de baking soda er doorheen.
4. Giet het beslag in de vorm de druk de stoofperen er voorzichtig in.
5. Doe alle ingrediënten voor de kruimels in je staafmixer bakje en maal dit tot dat er deeg kruimels ontstaan. Verdeel deze losjes over de cake.
6. Schuif de cake voor 60 tot 75 minuten in de oven. Check altijd of de cake gaar is voordat je hem uit de oven haalt. Laat deze daarna volledig afkoelen voordat je de cake in plakjes snijdt.
7. Super lekker om de plakjes cake kort te bakken in een koekenpan en te serveren met een bol vanille ijs erop. Afgemaakt met kaneel en grof gehakte gezouten macadamia’s.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Eton mess met stoofpeertjes en pecannoten
– Stoofpeertjes cheesecake