Recept
2016-09-26 19:46:09
Porties: 4
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
45 minuten
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 180 gram zoete aardappel, gekookt, gepureerd en afgekoeld
- 50 gram zelfrijzend bakmeel, gemengd met een 1/2 tl baking soda
- 2 eieren
- 1 handje walnoten, in kleinere stukjes
- 2 rode uien, fijngesnipperd
- 3 handjes geraspte kaas
- 1 el crème fraîche
- 1 teen knoflook, fijngesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 tl zout
- flink wat peper
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kerriepoeder
MATERIAAL
- staafmixer
- koekenpan
- metalen muffin bakvorm
Bereidingswijze
- Zet de oven alvast aan op 200 graden.
- Aan plakjes bladerdeeg zit altijd een bebloemde kant en een plakkerige kant (hier zit altijd het plastieken velletje tegenaan). Gebruik de bebloemde kant om ze in de vorm te doen. Deze vorm hoef je verder niet in te vetten. Bladerdeeg krimpt tijdens het bakken dus komt altijd los van je vorm.
- Zet de koekenpan op halfhoog vuur en warm daar de olijfolie in op. Voeg dan de ui, knoflook, cayennepeper, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Bak dit zachtjes tot de uien glazig zijn.
- Pureer de zoete aardappel, crème fraîche, peper en zout tot een glad mengsel.
- Voeg dan de eieren en de bloem met baking soda toe en pureer dit even kort mee. Spatel nu de walnoten, (2 handjes) geraspte kaas en het gebakken uien/knoflook olie mengsel door het beslag. Schep hiervan 3,5 el in elke bladerdeeg bakje.
- Verdeel dan het laatste handje geraspte kaas eroverheen.
- Bak de muffins in 25 minuten gaar. Eet ze wel op voordat het bladerdeeg niet meer krokant is, wel zo lekker!
Eefsfood https://eefsfood.nl/