• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Bruiloft voor 100 man – catering

Eefje
Geen reacties
19 oktober 2015
Bruiloft voor 100 man - catering

Een maand of 5 geleden werd mij gevraagd of ik voor een bruiloft het eten zou willen verzorgen. Ik was direct enthousiast. Ik bedoel hallo, eten verzorgen op een bruiloft best wel een eer toch?! Zonder verdere informatie zei ik ja. Toen ik het mijn moeder vertelde was haar eerste reactie “kind weet je wel waaraan je begint?!”. ‘Nou eigenlijk niet’ was mijn antwoord daarop. Ongeveer 2 maanden daarna ontmoette ik het bruidspaar en werd mij duidelijk wat er allemaal moest gaan gebeuren. Hapjes, het moeten allemaal hapjes gaan worden. Laat dat nou net zijn wat ik leuk vind. Als ik 5 gangen had moeten koken voor 100 man was ik toch echt afgehaakt. Leuk hoor een uitdaging maar dat was net even te hoog gegrepen. Snel werd duidelijk dat ik ‘s middags een soort high tea moest gaan verzorgen met allemaal zoete hapjes en ‘s avonds een tafel vol met hartige hapjes (dit voor 100 man). Ik schreef wat ideeën op papier en dit werkte ik later uit. Best wel moeilijk voor de eerste keer! Hoeveel hapjes zijn genoeg? Hoeveel verschillende soorten ga je maken? Wat valt in de smaak bij een groot publiek? Wat kun je makkelijk produceren en is niet al te bewerkelijk? Hoe ga je het allemaal op locatie krijgen? Zo kan ik nog wel een A4tje vol schrijven. 

Ik heb gelijk een week vrij gevraagd op mijn werk. Want inschatten hoeveel uren je staat te bakken ik ook best moeilijk. Dit stond er uiteindelijk allemaal op mijn to do lijst:


ZOET
Bladerdeeg appeltaartjes met kaneel slagroom en walnoot 
Monchou taartjes in een glaasje
Bosbessen muffins
Karamel zeezout fudge
Boterkoek met abrikoos
Aardbei-yoghurt taart met chocoladekoek bodem
Dadel bites
Walnoot M&M brownies
Klein bruidstaartje 


HARTIG
Prei-courgette soep
Spinazie bladerdeeg hapjes met feta en olijven
Quiche Lorraine 
Gehaktballetjes in tomatensaus
Tonijnsalade
Eiersalade
Kruidenboter
Saladebar 
Wraps met komkommer roomkaas zalm/kipfilet
Caprese spiesjes
Geitenkaas-spek dadels

Ik heb de hele week echt genoten. Lekker bakken. Je eigen planning maken. Tijdens het bakken je ideeën nog aanpassen. ‘s Nachts bakken. ‘s Ochtends vroeg bakken. Wanneer je maar wilt bakken. Ik stond mij ook steeds meer te realiseren hoe graag ik hier echt mij werk van zou willen maken. Voorlopig sta ik nog wel even melk te stomen bij Starbucks.. Ook moeten we er wel een beetje profi uitzien vind ik. Ik kocht zwarte schorten en vroeg aan mijn tante of ze die om kon toveren tot echte EEFSFOOD schorten. Dat lukte! Zwarte kleding eronder en je ziet er meteen uit als een top team al zeg ik het zelf.

16 oktober 2015, de grote dag is aangebroken!

Het verbaast me dat ik echt totaal niet gestrest ben. Maar ik heb ook tijd zat gehad om alles perfect voor te bereiden. En de wetenschap dat ik hulp krijg van 5 goede vrienden die allemaal wel weten hoe het er in de horeca aan toe gaat is ook niet verkeerd. De hele ochtend heb ik de laatste dingen staan afbakken. Het enige momentje dat ik even dacht ‘oeii’ was toen ik het allemaal in de auto moest krijgen. Na even puzzelen paste het precies. Op naar Noordwijk! Eenmaal alles uit de auto kon het dan eindelijk beginnen. Super leuke locatie! Een oude bollenschuur met heel veel planten binnen. 

De aardbei-yoghurt taart kan gesneden worden.

Aardbeitje erop.

De monchou taart glaasjes moeten zo gevuld worden.

Monchou erin.

Een stuk of 80.

Kersen erop.

Appeltaartjes.

Brownies en boterkoek op tafel.

Bruidstaartje erbij. Vanille-witte chocolade-framboos

Volle tafel vanaf boven.

Op naar het hartige. Wraps snijden, afwassen en lachen. Niets dat mijn superteam niet kan!

Broodje erbij kan niet ontbreken natuurlijk.

Tonijnsalade.

Wat een dag! Onvergetelijk! Zoveel complimenten gekregen, dat had ik echt niet verwacht. Ik ben er inmiddels wel weer van bijgekomen maar ik ben ook nog mega aan het nagenieten. Die vrienden van mij. Jeetje zonder hen was het echt een kansloze bedoeling geworden.

Guusje, Leroy, Elena, Bernhard, & Tare Lee bedankt lieverds!

Liefs,
Eef

Bruiloft catering Catering nodig
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
vorig bericht

Karamel zeezout fudge

volgend bericht

Geitenkaas-spek dadels

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍 ⠀⠀⠀ MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍
⠀⠀⠀
Ik vind dit toch een lekkere uitvinding! Súper makkelijk om te maken, groot plezier om op te eten en vooral tijdbesparend🙌🏻 Deze maakte ik een paar maanden geleden op de gok en is uitgegroeid tot mijn favoriet!
⠀⠀⠀
Dit is voor 2 porties:
➡️400 ml kokosdrink
➡️100 gram volvette Griekse yoghurt
➡️100 gram havermout
➡️3 maatschep el chiazaad
➡️3-4 maatschep el ahornsiroop
➡️1 tl Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
➡️150 diepvries frambozen
➡️Topping tips; verse aardbeien en geroosterde kokosflakes🥥
⠀⠀⠀
👉🏻Doe alle ingrediënten in een pot en roer even door. Voeg dan de frambozen toe. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast; het liefst een hele nacht.
⠀⠀⠀
👉🏻Roer de frambozen er grof doorheen en maak af met aardbeien en de kokosflakes. Eet smakelijk🥄
⠀⠀⠀
‼️Tip! Ook heel lekker om ipv de frambozen een paar blokjes diepvries passievrucht erin te doen💛
⠀⠀⠀
Ja; natuurlijk kun je variëren met soorten yoghurt/melk/zoetmiddel/fruit. Maar zoals hierboven beschreven vind ik ‘m op z’n best.
⠀⠀⠀
Is het naar jouw smaak te dik? Voeg dan nog wat melk of yoghurt toe. Te dun? Gebruik wat minder🥛 Ook lekker met een schep oploskoffie en een geprakte banaan bijvoorbeeld🍌
⠀⠀⠀
Mocht je het mee willen nemen zou ik pas vlak voor vertrek de bevroren frambozen erin doen, zo blijft het wat langer koud❄️
⠀⠀⠀
Nou nu zijn m’n tips op! Zeker als je nog niet bekend bent met overnight oats zou ik deze eens proberen. Sla je het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #havermout #oats #overnightoats #ontbijt #togoontbijt #aardbeien #frambozen #chiazaad #kaneel #ahornsiroop #ontbijtrecept #foodienl
YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROST YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROSTING🌱
⠀⠀⠀
adv - Vandaag heb ik een lekker bakrecept voor je!👩🏻‍🍳 Een cake met Griekse yoghurt en frambozen door het beslag🎂 Maar wat is een cake zonder frosting? Precies, niks!!
⠀⠀⠀
Ik heb er een hele lekkere bijgemaakt met limoen erdoor, past samen met de pistachenootjes perfect bij de cake! Ga voor het recept naar Velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en daar kun je ‘m vinden👍🏻 Veel bakplezier alvast. Sla je deze video op?✅
⠀⠀⠀
Voorlopig is dit mijn laatste video vanuit de prachtige showroom van @velthuizenkeukens , Als je nog opzoek bent naar keukeninspiratie zou ik écht een keertje langsgaan😍
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens
⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #yoghurtcake #frambozen #pistache #munt #velthuizenkeukens #woudenberg #foodienl #frosting #limoen #makingofreel #cakebeslag
DRIE DAGEN PORTUGAL❤️ ⠀⠀⠀ Dit was écht DRIE DAGEN PORTUGAL❤️
⠀⠀⠀
Dit was écht een geweldige persreis, ik heb zo genoten!🥰 Heel erg lekker gegeten, mooie landschappen, goed gezelschap, varen op de Douro, een hoop lol, het was leerzaam, de beste pastéis, samen koken met @chefvanderlecq & @jordalthuizen voor @jacqueshermus en de hele club! Zo kan ik nog wel even doorgaan👩🏻‍🍳 Hiervan een kleine complicatie in 42 seconden!🎥
⠀⠀⠀
Boodschap; Port is geen 65+ drankje, het is hip en lekker🍷 En je moet het gekoeld bewaren, wist je dat?👇🏻
⠀⠀⠀
Ónwijs bedankt voor dit @warres_port & @alicebown 🙌🏻
⠀⠀⠀
#persreis #eefoppersreis #nix18 #warresport #alicebown #portugal #portentonic #porto #blijemeid #aftermovie #eefsfood @thehealthysins @rosieswines #opuitnodiging
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord