Dit is één van de eerste hapjes die ik ooit maakte met bladerdeeg. Deze spinazie bladerdeeg hapjes zijn altijd een succes en daarom maak ik ze nog steeds regelmatig. Het is makkelijk en gewoon enorm lekker! Ik vertel hieronder hoe je ze maakt en wat er precies in gaat.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 30-35 minuten
Totale tijd: 1 uur
Wat heb je nodig? (10 porties)
• 1 pakje bladerdeeg, 10 plakjes van 10 bij 10 cm
• 350 gram diepvries spinazie, ontdooid
• 200 gram feta kaas, verbrokkeld
• 2 handjes geraspte belegen kaas
• 1 rode ui, fijngesnipperd
• 1 teentje knoflook, fijn geperst
• 1/2 tl paprikapoeder
• scheutje olijfolie
• peper en zout
• sesamzaadjes
• 2 of 3 ei dooiers
Benodigdheden:
• bakplaat
• bakpapier
• kwastje
• vork
Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 200 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat.
2. Leg de plakjes bladerdeeg met plastic velletje aan de onderkant uit op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien.
3. Maak in tussentijd de vulling. Meng de spinazie samen met de feta en en de rest van de ingrediënten (behalve het sesamzaad en eidooier). Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de vulling in het midden van het bladerdeeg. Vouw dan 2 hoeken naar elkaar. Pak er een vork bij en ‘prak’ hiermee de losse randjes aan elkaar. Dit moet goed gebeuren anders gaat het straks lekken tijdens het bakken en dat is niet mooi.
5. Smeer de hapjes in met eidooier en strooi er nu wat sesamzaadjes overheen.
6. Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bak de hapjes gaar en bruin in ongeveer 30-35 minuten.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Spinazie-geitenkaas rolls
– Risotto met spinazie, champignons en geitenkaas