Recept
2016-10-05 12:22:26
Porties: 25
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
50 minuten
Ingrediënten
- 200 gram pure chocolade, in stukjes
- 200 gram roomboter, in blokjes
- 220 gram bruine basterdsuiker
- 120 gram bloem
- 3 el cacaopoeder
- 3 eieren
- 1 tl baking soda
- 2 tl vanille extract
- 150 gram walnoten, in stukjes gehakt
- 4 handjes crunchy m&m's
- mespunt zout
MATERIALEN
- vierkante bakvorm, ongeveer 22 bij 22
- bakpapier
- 2 pannen, voor au bain Marie
- mixer
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 190 graden.
- Doe de boter blokjes samen met de chocolade in de au bain Marie pan.
- Zeef de bloem, baking soda en cacao in een kom.
- Klop het ei samen met de suiker, het zout en het vanille extract een beetje luchtig.
- Voeg het ei mengsel toe aan het bloem mengsel en roer dit alvast door. Voeg dan ook het chocolade/boter mengsel toe en roer het geheel tot een mooi glimmend beslag.
- Voeg dan 100 gram van de walnoten en 2 handjes m&m's toe en spatel dit er ook doorheen.
- Giet het beslag dan in de met bakpapier bekleedde bakvorm en strooi de rest van de walnoten en m&m's eroverheen. Schuif in de oven voor ongeveer 25 minuten.
- Laat volledig afkoelen en snij dan in blokjes.
Eefsfood https://eefsfood.nl/