Recept
2016-10-05 12:28:49
Porties: 25
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
25 minuten
Totaal
40 minuten
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram boter, in blokjes en het liefst al 20 minuten uit de koeling
- 1,5 ei, gebruik de overgebleven helft om het mee in te smeren
- 1 zakje vanille suiker
- 1 tl vanille extract
- 1 volle hand gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
- mespuntje zout
MATERIAAL
- vierkante bakvorm, ongeveer 22 bij 22
- bakpapier
- mixer of kitchen aid
Bereidingswijze
- Zet eerst de oven aan op 180 graden.
- Pak er een mixer of kitchen aid bij en gebruik de deeghaak. Meng hiermee de boter, suiker, het zout, ei en vanille extract tot een geheel.
- Voeg dan de bloem en abrikozen toe en mix deze er ook doorheen met de deeghaak. Het klopt dat het te slap is voor een deeg en de dik voor een beslag.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel met je handen het deeg over de bodem. Als je het een beetje mooi glad wil maken zorg dan dat je handen nat zijn. Dan plakt het minder.
- Maak met een vork schuine strepen aan de bovenkant en bestrijk dit vervolgens met een dun laagje ei.
- Bak de boterkoek tussen de 25 en 30 minuten. Laat volledig afkoelen en snij dan in blokjes
Notities
- Ik maakte een dubbel recept, dus je krijgt er hier niet zoveel mee als op de foto.
Eefsfood https://eefsfood.nl/