Recept
2016-10-05 12:04:40
Porties: 6
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
50 minuten
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 230 gram gekookte pompoen
- 2 eieren
- 150 gram kristal suiker, en nog een extra el hiervan
- 150 ml melk
- 1 goudrenet appel
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 gram roomboter
- 1 tl baking soda
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl gember
- mespuntje zout
- 200 ml slagroom
- 2 el poedersuiker
- sinaasappel rasp van een halve sinaasappel
MATERIAAL
- oven
- spuitzak met een kartel spuitmondje
- metaal of siliconen muffinvorm
- mengkom
- garde
- pan
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 190 graden en vet de muffin vormen in met zonnebloem olie en bestuif dan nog met een beetje bloem.
- Meng in een kom de bloem, baking soda, specerijen en suiker. Smelt de boter en meng dit samen met de melk, eieren, olie en het zout.
- Schil de appel en snij deze dan in kleine blokjes.
- Voeg het ei mengsel toe aan het bloem mengsel en meng dit met een garde tot een glad beslag.
- Pureer dan 200 gram van de pompoen en voeg dit samen met de appelblokjes toe aan het beslag. Roer dit er doorheen en je muffin beslag is af.
- Verdeel het beslag over de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Snij de overgebleven pompoen in kleine stukjes en verdeel deze over de muffins. Strooi dan op elke muffin een tl suiker. Zet de muffins in de oven en bak ze in 20 minuten gaar.
- Klop de slagroom op en voeg hier dan de poedersuiker en sinaasappel rasp aan toe. Doe dit in een spuitzak en verdeel dit over de muffins als deze compleet zijn afgekoeld. Smullen!
Notities
- Ik heb vrij grote muffin vormen gebruikt. Mocht je die niet hebben kun je ongeveer 8 muffins met dit recept maken.
Eefsfood https://eefsfood.nl/