Blog

Afval poging 8, update 1!

1 oktober,

Het is alweer een maand geleden dat ik een blog poste met mijn verhaal, mijn struggle over teveel (slecht) eten en het overgewicht waar ik me al zo lang ik mij kan herinneren mee te maken heb. Heb je het stuk gemist? klik dan hier om het alsnog te lezen. Terwijl ik onwijs aan het twijfelen was om dat stuk te plaatsen heb ik er geen spijt van gehad. Ik werd echt overdonderd door de hoeveelheid lieve/positieve en helpende reacties. Het maakte me echt blij en gaf mij nog meer motivatie. Nog steeds! Nogmaals dank, jullie zijn echt de bom!

Ik vertelde in het stukje dat 1 van mijn doelen is om maar 1 keer per maand op de weegschaal te mogen/gaan staan ipv 5 keer per week. Ik raakte hier in al mijn vorige pogingen altijd door geobsedeerd. Ik merk nu al dat dit mij echt helpt. Super fijn! Je baalt minder van een dagje zondigen en het motiveert je alleen maar meer om de volgende dag weer extra je best te doen zonder dat je wordt beïnvloed door de weegschaal. Ik weet dat de essentie van jezelf fit voelen echt niet afhangt van het cijfertje dat op je weegschaal staat maar voor mij is het in het begin toch wel echt een fijne houvast. Vandaag was dus de dag dat ik het eerste resultaat ging meten. Best wel spannend! Ik heb niet heel streng mijn best gedaan maar wel opgelet. Veel overbodige maaltijden laten staan en mijn standaard porties wat kleiner gemaakt. En ja mensen ik denk dat ik afgelopen maand minstens 10 puntjes taart, 2 zakken chips en nog wel het een en ander aan chocolade op heb. Ik ben er dus wel bewust mee bezig maar probeer het niet te streng te doen. In het verleden is wel gebleken dat dat niet helemaal werkt zoals ik hoopte.

Goed, even terug naar die weegschaal. -4,5 kilo! Jippie! Ik had ingezet op zo’n -3 kilo dus ik maakte een klein vreugde sprongetje. Ook het meetlintje om mijn taille had 4 cm minder nodig,  fijn! Als ik op deze manier doorga en vooral in de avond nog net even iets meer groenten naar binnen werk kan het haast niet anders dat volgende maand hetzelfde resultaat wordt geboekt. Ik kijk er nu al naar uit! En nu ik dit met jullie deel voelt dat ook als een extra stok achter de deur. Als ik het dit keer weer verknal stel ik niet alleen mezelf teleur maar ook jullie lieve lezers, en dat wil ik natuurlijk niet. 

Zoals jullie op mijn Instagram account wel kunnen zien is dat minderen met bakken niet helemaal gelukt. Dat geeft ook niet! Want een hoop lekkers wat jullie voorbij hebben zien komen was in opdracht of deelde ik uit aan vrienden, collega’s of familie. Als ik langer dan 2 dagen niks lekkers uit mijn fijne keukentje tover wordt ik daar gewoon een beetje verdrietig van ben ik achter gekomen. Dus dat bakken houden we er maar gewoon in!

Op naar 1 november!

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.