[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Een simpele maaltijd die toch heerlijk smaakt, dat is deze pasta met courgette en zalm.
- 250 gram pasta naar keuze
- 3 zalmmoten
- 1 gele courgette, in blokjes
- 1 groene courgette, in blokjes
- 2 handjes cherrytomaten, in 4en gesneden
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 el creme fraiche
- scheutje slagroom of melk
- 2 rode uien, in stukjes
- 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 el oregano
- 3 el pijnboompitten, geroosterd
- 2 takjes basilicum
- olijfolie
- peper
- zout
- snijplank
- scherp mes
- pan
- koekenpan
- wok
- spatel
- Begin alvast met alles voor te snijden en zet alvast een grote pan water op het vuur voor de pasta.
- Zet een wok met een scheut olijfolie erin op halfhoog vuur. Doe hier dan de ui, knoflook en oregano in en bak dit voor een minuutje of 3. Voeg dan de courgette toe en bak dit mee voor een minuut of 6 (je mag het vuur wat hoger zetten). Inmiddels is het water voor de pasta aan de kook dus doe de pasta in de pan en zet even een timer voor het koken.
- Voeg dan de tomatenpuree, cherry tomaatjes, creme fraiche en slagroom toe. Voeg er nog wat peper en zout bij en roer het tot er een beetje saus ontstaat. Zet het vuur laag en laat dit lekker pruttelen.
- Zorg nu ook dat er al een koekenpan heet is geworden met een scheutje olijfolie erin. Bak de zalm aan alle 4 de kanten voor een minuutje op hoog vuur.
- Verdeel de pasta over de borden en schep dan de saus erop. Leg de zalm erop en strooi de pijnboompitten eroverheen. Maak af met nog wat versgemalen peper.
Naast deze pasta met courgette en zalm heb ik ook nog andere lekkere pasta recepten op mijn website staan zoals deze met pesto en spinazie.
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]