Recept
2016-10-05 11:25:37
Serves 2
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
40 minuten
Ingrediënten
- 180 gram risotto rijst
- flinke scheut witte wijn
- 0.7 liter runder bouillon, 1/2 bouillon blokje + 0.7 liter water
- 1 bosje groene asperges, 350 gram
- 14 dunne plakjes chorizo worst
- 1 ui
- 3 el ricotta
- Rasp van een halve citroen + een paar druppels sap
- pecorino kaas, geschaafd
- klein bosje peterselie, fijngehakt
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Zet een wok op het vuur met een scheut olijfolie erin. Snipper de ui fijn en bak deze op laag vuur zonder dat het verkleurd. Voeg dan de risotto rijst toe en bak ook nog 2 minuten mee. Blus dan af met een scheut witte wijn en voeg dan ook een scheut bouillon toe. Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een scheut toe. Ga zo door tot de bouillon op is.
- Zet een pan water op en breng deze aan de kook. Snij de asperges in stukjes van 2 cm, hou 4 asperges heel. Blancheer deze voor ongeveer 5 minuten en giet dan af.
- Bak dan de plakjes chorizo worst uit in een koekenpan. Laat deze daarna uitlekken op een velletje keukenpapier. Zet de pan met het overgebleven chorizo vet weer terug op hoog vuur en bak hier de geblancheerde asperges in voor ongeveer een minuut.
- Als de risotto bijna klaar is voeg je de citroensap, rasp, ricotta en peper toe, roer het allemaal door elkaar. Snij de helft van de gebakken chorizo en grove stukken en voeg deze samen met de asperges toe aan de risotto. Roer een aantal keer door tot het allemaal weer is opgewarmd. Voeg als laatst de peterselie toe.
- Snij de rest van de chorizo tot kruim en garneer samen met de hele asperges en pecorino kaas de opgeschepte risotto. Smullen maar!
Eefsfood https://eefsfood.nl/