• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

Eefje
59 reacties
18 augustus 2015
Red velvet taart

Nog maar een paar jaar geleden proefde ik voor het eerst een stukje red velvet taart. Erg lekker! Maar niet vergelijkbaar met een andere bestaande taart vond ik. Ik werd nieuwsgierig en wilde er zelf ook eentje bakken. Ik zocht wat recepten op om me even in te lezen en daar kwam na een paar keer bakken dit recept uit.

Red velvet taart

Taarten en foto’s

Edit 16.09.2021 – Inmiddels staat dit recept al 6 jaar op mijn website. De tijd gaat hard! Ik weet het nog heel goed toen ik mijn eerste red velvet taart bakte. Iedereen vond hem geweldig smaken en toen kon je er nog veel mensen mee verrassen. Inmiddels denk ik dat we bijna allemaal weleens red velvet taart hebben geproefd. Ik heb er zo ontzettend veel gebakken in die 6 jaar tijd. Een fotogenieke taart en toch heb ik regelmatig moeite om ‘m naar mijn eigen tevredenheid op de foto te zetten. Nu lijkt het eindelijk gelukt! Ik heb heel tevreden met de laatste serie (welke foto’s je nu ziet).

Red velvet taart

De hoogte in

Ik vind het met dit soort taarten altijd leuk om de hoogte in de werken. Decoreren hoef je deze taart amper. Hij steelt al de show door zijn 4 mooie strakke lagen. Ik gebruik twee hoge springvormen van 18 cm doorsnee. Mocht je deze nou niet hebben of liever een grotere taart willen maken? Gebruik van 1 springvorm van 26 cm. Het uitgeschreven recept kun je dan gewoon aanhouden. De baktijd zal ook ongeveer hetzelfde zijn, je hebt dan alleen een taart van twee lagen in plaats van vier.

Red velvet taart

Frosting verdelen

Als je niet zo vaak bakt kan ik me voorstellen dat dit lastig inschatten in. Mij gaat het op zicht en gevoel vaak wel goed af. Maar ik heb nog een tip voor je. Verdeel vooraf de frosting. In het geval van deze red velvet taart  houd je 3 keer 1/5de en 1 keer 2/5 de apart. De 1/5de gebruik je voor de 3 lagen en de 2/5de gebruik je voor de boven- en zijkanten om af te smeren.

Het recept

Voorbereidingstijd45 minutenKooktijd40 minutenTotale tijd5 uur

Dit heb je nodig voor 12 personen!
Cake:
 500 gram kristalsuiker
 315 gram zelfrijzend bakmeel
 215 gram roomboter
 200 ml karnemelk
 5 middelgrote eieren
 2 el cacaopoeder (15 gram)
 1 tl vanille extract
 1/2 tl zout
 2 mespuntjes baking soda
 1 tl appel-, noten- of witte wijn azijn
 14 gram Wilton red red kleurstof gel (half potje)
Frosting:
 400 gram naturel roomkaas/zuivelspread
 335 gram witte chocolade
 250 gram roomboter
 1,5 tl vanille pasta (Nielsen Massey), of merg van een halve vanilleboon
Nog meer nodig:
 2 springvormen van 18 cm doorsnee of 1 van 26 cm doorsnee
 2 velletjes bakpapier
 standmixer met vlinder
 bolzeef
 spuitzak (optioneel)
 lang kartel mes
 paletmes of deegkrabber met strakke rand
 afkoel rooster

Zo maak je het!
1

Haal allereerst alle benodigdheden uit de koelkast en zet alles afgewogen en gemeen klaar. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warme). Bekleed de bodem van de springvormen met een velletje bakpapier. Knip van het andere velletje een aantal stroken en bekleed hiermee de opstaande randen. Een paar druppels zonnebloemolie kunnen helpen het bakpapier aan de rand te laten plakken.

2

Snijd de boter voor de cake in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Pak de vlinder erbij en draai de boter een beetje los. Houd dan de buitenkant van de kom even onder de hete kraan en zet de machine nogmaals op lage stand aan. Draai de boter romig en klont vrij.

3

Voeg dan de suiker, vanille extract en het zout toe. Mix op lage stand tot dit goed gemengd is. Voeg dan de kleurstof gel toe en mix dit ook op lage stand tot je een knal rood mengsel hebt. Schraap de kom nog even bij, zodat echt het hele mengsel rood is.

4

Voeg nu 1 voor 1 de 5 eieren toe. Wacht steeds met toevoegen tot de vorige is opgenomen. Zet de machine dan uit. Het kan zijn dat het hele mengsel en nu geschift uitziet maar dit komt goed.

5

Haal het zelfrijzende bakmeel en cacaopoeder door een bolzeef. Voeg dit toe aan het ei/botermengsel. Zet de machine dan op de laagste stand aan. Terwijl alles mengt giet je langzaam de karnemelk erbij. Wanneer bijna alles goed door elkaar zit zet je de machine uit. Meng de baking soda met de azijn. Het gaat bruisen en roer dit even goed door. Giet dit bij het beslag en meng alles dan nog eens handmatig met een spatel goed door tot een mooi glad en donkerrood beslag.

6

Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet deze allebei op het rooster in de oven die net iets benende het midden in de rails zit. Bak de cakes gaar in 45-50 minuten. Controleer de gaarheid altijd even met een satéprikker. Steek deze er schuin in, wacht minimaal 5 seconden en als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar. Haal direct de bakvorm en bakpapier randen eraf. Laat ze zo 30 minuten staan. Leg daarna de cakes op zijn kop af te koelen op een rooster.

7

Begin dan aan de frosting. Snijd de boter in blokjes en doe deze weer in een schone standmixer kom, gebruik hiervoor ook de vlinder. Roer de roomkaas los in hun bakje (dit moet richting kamertemperatuur). Smelt de witte chocolade au-bain Marie of in de magnetron. Zorg er altijd voor dat je chocolade niet te heet laat worden wanneer je het smelt. Ik smelt eerst altijd 3/4de van de hoeveelheid. Wanneer dit is gesmolten voeg ik de rest toe, roer ik dit er doorheen en laat ik 5 minuten staan. Blijf dan eventjes goed roeren en je zult zien dat het geheel mooi smelt en gelijk wat afkoelt.

8

Klop de boter luchtig tot het helemaal wit is en ongeveer een verdubbeld volume heeft. Voeg dan schep voor schep de roomkaas toe en meng dit op een lage stand. Voeg de vanille toe en giet dan langzaam de lauwe witte chocolade (het liefst niet warmer dan 30 graden) erbij terwijl de machine op zijn laagste stand staat. Schraap de randen nog eens goed aan met een spatel en zet de machine voor heel kort op standje 3. Zo is echt alles gemengd en heb je als alles goed is gegaan een gladde, egale witte crème.

9

Het gebeurd af en toe dat deze frosting aan de slappe kant is. Dit kan komen doordat de chocolade toch nog iets te warm was, het soort roomkaas dat je gebruikt of de hoeveelheid geduld die je hebt niet genoeg was. Geen paniek! Zet de kom met frosting en al dan ongeveer een uur in de koelkast en haal er elk kwartier uit om 30 seconden op een lage stand door te laten draaien. Je zult dan zien dat de stevigheid terugkomt.

10

Als de cakes compleet zijn afgekoeld snijd je ze allebei horizontaal doormidden. Een eventuele bult die erop zit snijd je er eerst recht af. Smeer met een paletmes tussen elke cake laag een laagje crème. Dit gaat het meest egaal en snel als je een spuitzak gebruikt. Herhaal dit tot je op de bovenkant bent. Smeer deze ook in met crème en neem nu ook de zijkanten mee. Je kunt de taart decoreren met bijvoorbeeld rood fruit, kruimels van de cake, rode sprinkels of witte chocolade krullen.

11

Wil je de taart perfect in mooie strakke punten snijden? Zet de taart dan nog voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je deze aansnijd. De taart is wel het aller lekkerst om op kamertemperatuur te eten. Enjoy!

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 12 personen!
Cake:
 500 gram kristalsuiker
 315 gram zelfrijzend bakmeel
 215 gram roomboter
 200 ml karnemelk
 5 middelgrote eieren
 2 el cacaopoeder (15 gram)
 1 tl vanille extract
 1/2 tl zout
 2 mespuntjes baking soda
 1 tl appel-, noten- of witte wijn azijn
 14 gram Wilton red red kleurstof gel (half potje)
Frosting:
 400 gram naturel roomkaas/zuivelspread
 335 gram witte chocolade
 250 gram roomboter
 1,5 tl vanille pasta (Nielsen Massey), of merg van een halve vanilleboon
Nog meer nodig:
 2 springvormen van 18 cm doorsnee of 1 van 26 cm doorsnee
 2 velletjes bakpapier
 standmixer met vlinder
 bolzeef
 spuitzak (optioneel)
 lang kartel mes
 paletmes of deegkrabber met strakke rand
 afkoel rooster

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Haal allereerst alle benodigdheden uit de koelkast en zet alles afgewogen en gemeen klaar. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warme). Bekleed de bodem van de springvormen met een velletje bakpapier. Knip van het andere velletje een aantal stroken en bekleed hiermee de opstaande randen. Een paar druppels zonnebloemolie kunnen helpen het bakpapier aan de rand te laten plakken.

2

Snijd de boter voor de cake in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Pak de vlinder erbij en draai de boter een beetje los. Houd dan de buitenkant van de kom even onder de hete kraan en zet de machine nogmaals op lage stand aan. Draai de boter romig en klont vrij.

3

Voeg dan de suiker, vanille extract en het zout toe. Mix op lage stand tot dit goed gemengd is. Voeg dan de kleurstof gel toe en mix dit ook op lage stand tot je een knal rood mengsel hebt. Schraap de kom nog even bij, zodat echt het hele mengsel rood is.

4

Voeg nu 1 voor 1 de 5 eieren toe. Wacht steeds met toevoegen tot de vorige is opgenomen. Zet de machine dan uit. Het kan zijn dat het hele mengsel en nu geschift uitziet maar dit komt goed.

5

Haal het zelfrijzende bakmeel en cacaopoeder door een bolzeef. Voeg dit toe aan het ei/botermengsel. Zet de machine dan op de laagste stand aan. Terwijl alles mengt giet je langzaam de karnemelk erbij. Wanneer bijna alles goed door elkaar zit zet je de machine uit. Meng de baking soda met de azijn. Het gaat bruisen en roer dit even goed door. Giet dit bij het beslag en meng alles dan nog eens handmatig met een spatel goed door tot een mooi glad en donkerrood beslag.

6

Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet deze allebei op het rooster in de oven die net iets benende het midden in de rails zit. Bak de cakes gaar in 45-50 minuten. Controleer de gaarheid altijd even met een satéprikker. Steek deze er schuin in, wacht minimaal 5 seconden en als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar. Haal direct de bakvorm en bakpapier randen eraf. Laat ze zo 30 minuten staan. Leg daarna de cakes op zijn kop af te koelen op een rooster.

7

Begin dan aan de frosting. Snijd de boter in blokjes en doe deze weer in een schone standmixer kom, gebruik hiervoor ook de vlinder. Roer de roomkaas los in hun bakje (dit moet richting kamertemperatuur). Smelt de witte chocolade au-bain Marie of in de magnetron. Zorg er altijd voor dat je chocolade niet te heet laat worden wanneer je het smelt. Ik smelt eerst altijd 3/4de van de hoeveelheid. Wanneer dit is gesmolten voeg ik de rest toe, roer ik dit er doorheen en laat ik 5 minuten staan. Blijf dan eventjes goed roeren en je zult zien dat het geheel mooi smelt en gelijk wat afkoelt.

8

Klop de boter luchtig tot het helemaal wit is en ongeveer een verdubbeld volume heeft. Voeg dan schep voor schep de roomkaas toe en meng dit op een lage stand. Voeg de vanille toe en giet dan langzaam de lauwe witte chocolade (het liefst niet warmer dan 30 graden) erbij terwijl de machine op zijn laagste stand staat. Schraap de randen nog eens goed aan met een spatel en zet de machine voor heel kort op standje 3. Zo is echt alles gemengd en heb je als alles goed is gegaan een gladde, egale witte crème.

9

Het gebeurd af en toe dat deze frosting aan de slappe kant is. Dit kan komen doordat de chocolade toch nog iets te warm was, het soort roomkaas dat je gebruikt of de hoeveelheid geduld die je hebt niet genoeg was. Geen paniek! Zet de kom met frosting en al dan ongeveer een uur in de koelkast en haal er elk kwartier uit om 30 seconden op een lage stand door te laten draaien. Je zult dan zien dat de stevigheid terugkomt.

10

Als de cakes compleet zijn afgekoeld snijd je ze allebei horizontaal doormidden. Een eventuele bult die erop zit snijd je er eerst recht af. Smeer met een paletmes tussen elke cake laag een laagje crème. Dit gaat het meest egaal en snel als je een spuitzak gebruikt. Herhaal dit tot je op de bovenkant bent. Smeer deze ook in met crème en neem nu ook de zijkanten mee. Je kunt de taart decoreren met bijvoorbeeld rood fruit, kruimels van de cake, rode sprinkels of witte chocolade krullen.

11

Wil je de taart perfect in mooie strakke punten snijden? Zet de taart dan nog voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je deze aansnijd. De taart is wel het aller lekkerst om op kamertemperatuur te eten. Enjoy!

Red velvet taart
IngrediëntenAanwijzingen

Close up

Opslaan?

Wil je het recept voor deze red velvet taart opslaan? Dan kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest.

Pinterest Pin

Dol op red velvet? Dan heb ik nog een paar lekkere recepten voor je:

Red velvet cheesecake
Smeuïge red velvet cookies

Liefs,
Eefje

 

Botercreme Cake meest gelezen Red Velvet Roomkaas Taart Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
59 reacties
  1. Amber

    5 oktober 2017 14:23

    Hoi Eefje,
    Ik ga deze taart dit weekend maken voor mijn verjaardag maar ik heb een vraag over de frosting. De taart is voor zondag en ik wil hem graag zaterdag maken, is het handig om de frosting voor de bovenkant en zijkanten te bewaren zodat ik dat er zondag op kan smeren of gewoon gelijk over de hele taart en het als een geheel in de koelkast te bewaren? Ik hoor graag van je 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 oktober 2017 14:49

      Hoi Amber, het beste is om hem gelijk helemaal af te maken. De frosting zorgt ervoor dat er geen lucht bij de cake komt waardoor die dus lekker vers blijft. Zorg wel dat je hem lang genoeg van tevoren uit de koelkast haalt zondag want dan is hij lekker zacht en smeuïg.

      Beantwoord
      1. Amber

        5 oktober 2017 14:51

        Dankjewel voor je reactie! 🙂

        Beantwoord
  2. Odette merkx

    9 december 2017 09:11

    Kan de taart ook ingevroren worden. In zijn geheel bedoel ik dan. Anders vries ik taarten eerst in en maak ik zonder de taart op
    Alvast dank

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 december 2017 12:28

      Hi Odette, in beide gevallen kan dit prima. Zowel helemaal afgemaakt of alleen de basis cake.

      Beantwoord
  3. Karlijn Goes

    22 december 2017 20:56

    Hey Eefje,
    ik heb hem gemaakt, maar hij is erg taai.
    Ik had de ovenstand op hetelucht gedaan, omdat ik dacht dat jij dat ook hebt gedaan. Ik denk dat hij daarom niet goed is geworden. Maar voor de zekerheid: heb jij je oven op hetelucht of op elektrische oven gedaan?

    Groetjes,
    Karlijn

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 december 2017 09:02

      Hi Karlijn,

      Excuses! Naar mijn weten stond er in het recept convectie stand. Tot verkocht had ik geen hete lucht oven dus schreef ik het er ook niet specifiek bij. Maar dit staat er niet bij. Ga ik er gelijk toevoegen. Alleen boven en onder warmte dus. Geen hete lucht (heb ik zelf ook slechte ervaringen mee). Hij hoort echt smeuïg te zijn! Groet, Eefje

      Beantwoord
      1. Cris

        24 december 2019 14:34

        Ik heb de taart net gemaakt….deze vraag en antwoord niet gelezen…weet nog niet hoe die smaakt, maar schrok wel van de hoeveelheid suiker die er in moest. Ga m vanavond proeven.

        Beantwoord
        1. Eefje

          1 januari 2020 15:21

          Hi Cris, er zit inderdaad veel suiker in maar dat hoort gewoon bij deze red velvet. Ik hoop dat de taart goed in de smaak valt! Groet, Eefje

          Beantwoord
  4. Lynet

    21 januari 2018 22:26

    Hey Eefje,
    Vandaag de taarten vast gebakken, morgen ga ik hem afmaken met de botercreme.
    Ik wilde in dit artikel op zoek naar een goede manier hoe ik hem kan bewaren – zo’n grote taart. Heb je daarvoor nog tips?
    Nu kom ik alleen achter iets stoms….
    Ik heb het als volgt gedaan: na de 30 minuten bakken heb ik de taarten geruild van plek in de oven en heb ik ze daarna nog 45 minuten gedaan. Ik lees het nu alsof de totale baktijd 45 minuten moet zijn.. Oei! Ik hoop dat ze niet te droog zijn geworden, extra veel botercreme dan maar, haha. Misschien kun je dit nog benadrukken zodat anderen dit niet overkomt.

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 januari 2018 16:42

      Hi Lynet,

      Bedankt voor je reactie! Oei, ik hoop inderdaad ook dat ie niet te droog is. Ik zal er naar kijken of ik iets duidelijker aan kan passen. Dit is ook de reden dat er bij ‘baktijd’ boven het recept 45-50 minuten staat. Dat leek mij duidelijkheid genoeg, maar blijkt van niet 😉 Ik zal nog eens kritisch naar het recept kijken. Ik hoop dat hij toch lekker smaakt!

      Groetjes, Eef

      Beantwoord
      1. Lynet

        23 januari 2018 15:46

        Ja klopt, doordat ik het bovenaan zag staan dacht ik opeens – Hee, dat is gek.
        Ik bondgenoot inderdaad wat droog geworden maar de anderen vinden hem heel lekker, ik ben dan ook wel wat kritischer.

        Beantwoord
  5. Anne

    30 april 2018 04:16

    Hoi Eefje,

    Welke hoeveelheden houd je aan voor zo’n kleiner taartje van 20
    cm? Ongeveer de helft van de ingredienten of toch iets meer?

    Hoor graag! Dankjewel!

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 april 2018 07:37

      Hi Anne, ik gebruik de helft van het recept vaak voor een 18 cm vorm! 2 zal ook gaan maar misschien kun je dan toch ietsje meer dan de helft doen. Succes!

      Beantwoord
      1. Marlous

        24 januari 2020 16:10

        Hi Eef, bedoel je dat je de helft van het recept gebruikt als je maar 1 bakvorm doet (en dus 2 lagen cake hebt ipv 4)? Daar was ik namelijk benieuwd naar.. (dus mijn vraag: kan ik een minder hoge taart met 1 bakvorm maken met de helft van het recept)? Thanks alvast!

        Beantwoord
        1. Eefje

          24 januari 2020 19:43

          Ja op alle vragen! Veel bakplezier😊

          Beantwoord
  6. Mery

    7 mei 2018 17:59

    Hallo ik ga het voor de eerste x maken voor de verjaardag voor me man maar weet niet wat voor merk roomkaas ik nodig heb ? Wat is de lekkerst!? Mascarpone,monchou,philedelphea ? Of totaal wat anders? Welke is het :))

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 mei 2018 00:08

      Hoi Mery, ik gebruik zelf altijd de goedkoopste zuivel spread van AH. Die wit met groene verpakking. Monchou zou ik niet doen want die is veel dikker. Al moet het daar ook mee kunnen hoor. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, als het maar roomkaas is. Succes ik hoop dat hij in de smaak valt!

      Beantwoord
      1. Elise

        12 juni 2018 17:20

        Hi Eefje,

        Bedoel je de ‘white lady natural zuivelspread’ van ah?

        Groetjes Elise

        Beantwoord
        1. Eefje

          12 juni 2018 17:42

          Ja dat witte pakke met groen. Die kun je hier prima voor gebruiken!

          Beantwoord
    2. Elise

      12 juni 2018 17:16

      Hoi Mary,
      Ik heb monchou gebruikt voor dit recept (zowel de vierkante pakjes als de luchtige variant, een mix dus). Erg lekker! Helaas is monchou wel erg duur… Volgende keer proberen met Eefs tip, de goedkope van de ah 🙂

      Beantwoord
  7. Desiree

    20 mei 2018 19:57

    Ha Eefje, als ik de taart glutenvrij zou maken, heb je dan een idee welk meel daarvoor het beste zou werken? (Vervelend ook altijd al die vragen..) Ik ben benieuwd naar je ideeen! Groetjes, Desiree

    Beantwoord
    1. Eefje

      20 mei 2018 22:13

      Hi Desiree, vind ik moeilijk te zeggen. Ik zou in ieder geval voor een mix gaan van bijvoorbeeld amandelmeel, boekweitmeel en nog iets anders en misschien wat extra bakpoeder toevoegen. Heb daar zelf geen ervaring mee! Groetjes

      Beantwoord
  8. Anna Wilmink

    29 mei 2018 10:58

    Hi Eefjes,

    Ik zou graag deze taart willen maken voor mijn verjaardag. Hij ziet er heerlijk uit! Ik vier mijn verjaardag zaterdag en ik vroeg mij af of ik de taart donderdagavond al zou kunnen maken? Groetjes, Anna

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 mei 2018 21:25

      Hi Anna, dat kan zeker! Afgedekt in de koeling bewaren en een paar uur voor het eten eruit halen!

      Beantwoord
  9. Sophie

    14 juni 2018 23:49

    Hoi Eef,
    Ik wil deze taart graag maken als stapeltaart, heb zojuist een proeftaartje gemaakt maar de frosting is heel zacht en geschift. Id dit recept wel geschikt voor een (3laags) stapeltaart? Of moet ik dan een stevigere cheese frosting nemen? Het biscuit is heerlijk! Alvast bedankt mvg

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 juni 2018 08:47

      Hoi Sophie,

      Deze red velvet lijkt mij ook een stapeltaart? Als de crème te zacht is kun je altijd bij koelen. 10 minuten in de koelkast en weer goed roeren en zo doorgaan tot het de gewenste dikte heeft. Anders kun je misschien mijn witte chocolade botercrème recept gebruiken, daar zit geen roomkaas is. Succes 🙂

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
  10. Nikki

    2 september 2018 00:33

    Hey Eefje!

    Ik ga deze taart binnekort maken, because beste recept op het internet so far! 😜
    Ik was van plan om eerst de frosting te maken zodat die even goed stevig kan worden in de koeling, en daarna het biscuit. Zou dit mogelijk zijn? Of denk je dat de frosting dan TE stevig word om te verwerken.

    De bedoeling van mijn taart is namelijk dat ik hem daarna nog wil gaan decoreren voor een babyshower. Dus ik wil niet dat alles er af glijd ghehe.

    Ik hoor graag van je!

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 september 2018 09:12

      Yeah goed om te horen! Je kunt de crème vooraf maken maar als je hem steviger laat worden roer dan wel even elke 10 minuten de crème door. Zo wordt hij gelijkmatig dikker en niet alleen aan de randen. Haal het op tijd uit de koeling anders wordt het wel te stevig om mooi af te smeren.

      Beantwoord
  11. Mark

    10 september 2018 11:26

    Hoi Eefje,

    Waarom gebruik je voor dit recept karnemelk?
    Is het ook mogelijk om hiervoor halfvolle of volle melk te gebruiken?

    Met vriendelijke groet,

    Mark.

    Beantwoord
  12. Emina

    27 september 2018 18:51

    Hoi Eefje,
    Ik heb net de taart proberen te maken. Omdat ik het een flink recept vond heb ik de helft gebruikt en het beslag in een 24cm vorm gegoten. Na 50 minuten bakken haalde ik de taart uit de oven en hij was super mooi gerezen maar voelde erg wiebelig aan. Toen ik zou checken of de taart gaar was stortte het middenstuk helemaal in ☹️. Wat heb ik fout gedaan? Ik heb de conventionele stand gebruikt en de oven op 170..

    Groetjes emina

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 september 2018 22:23

      Hi Emina, wat jammer dat de taart niet naar verwachting gelukt is. Het kan zijn dat ie toch nog niet gaar genoeg was toen je het ging checken. En dat hij daarom inzakte. Ik durf zo op een afstandje niet te zeggen wat er precies fout is gegaan zeker niet omdat je minder beslag hebt gemaakt. Misschien toch de oven nog lager zetten en langer bakken. Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  13. Jade

    23 januari 2019 19:37

    Hi!

    Ik wil deze taart volgende week maken maar ik moet hem een stukje vervoeren. Hoe hoog is hij ongeveer? Dan weet ik welke doos ik moet kopen.

    Groetjes,
    Jade

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 januari 2019 20:04

      Flink hoog, ga maar uit van minimaal 12 centimeter! Succes 🙂

      Beantwoord
  14. Arlette

    12 februari 2019 23:11

    Hoi Eefje,

    Zou je de kleurstoffen van dr. oetker ook gels noemen? In mijn woonplaats zijn helaas geen bakwinkels en bestellen gaat qua tijd niet meer lukken, maar ik wil wel dat mijn taart mooi rood wordt.

    Groetjes,
    Arlette

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 februari 2019 09:35

      Hi Arlette, nee deze zijn absoluut niet vergelijkbaar en je cake wordt sowieso gewoon weer bruin tijdens het bakken. Daar is zeker dit resultaat niet mee te behalen. Er zijn heel veel bak-taarten online webshops die snel leveren. Is dat misschien een optie?

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
      1. Arlette

        13 februari 2019 10:58

        Welke webshop raad jij aan? Elke webshop die ik nu online ben tegen gekomen kost de verzending €5 en ik heb alleen maar de kleurstof nodig.

        Groeten,

        Arlette

        Beantwoord
        1. Eefje

          13 februari 2019 20:01

          Ja dat is lastig. Ik bestel regelmatig bij Bouwhuis.com maar deleukstetaartenshop.nl levert ook snel! Heb je ook geen Jamin in de buurt? Zij verkopen het meestal ook. Onder de verzendkosten zal je moeilijk uitkomen. Succes!

          Beantwoord
  15. Lisa

    10 april 2019 19:47

    Dankjewel Eef! Ik heb deze taart nu al voor verschillende verjaardagen gemaakt, maar daarbij wel een paar aanpassingen: i.p.v. 750g suiker teruggebracht naar 500g (anders vallen je tanden bijna uit zo zoet!) en de baking soda houd ik apart tot het einde. Deze mix ik met een eetlepel azijn tot deze gaat schuimen en dan bij het taartmengsel. Je proeft er niets van en je krijgt een egalere, betere rijzing van het taartdeeg (tip van mijn oma!) Hij staat nu weer in de oven voor een verjaardag morgen, dus dat wordt weer smullen!

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 april 2019 08:23

      Hoi Lisa wat leuk! Dat met die baking soda deed ik eerst ook altijd zoals jij het nu zegt. Minder suiker kan zeker. De grap is dat ik met dit recept vaker dan eens heb gehoord ‘heerlijk, hij is niet zo zoet!’ Dan moet ik ze altijd uit de droom helpen dat dit de taart met de meeste suiker ooit is haha.

      Beantwoord
  16. Lauri

    13 april 2019 15:56

    Dag,
    Ik heb alleen een hetelucht oven. Nu heb ik uit een online omrekentabel gehaald dat de stand dan op 150 moet. Als baktijd heb ik eerst 45 minuten gedaan en daarna nog 5 minuten extra. Alleen lijkt de taart onder de bovenste laag mog zacht/vloeibaar. Heb hem even laten afkoelen buiten de oven, maar het blijft wat zacht. Zal ik hem nog even terug doen en dan op 170?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 april 2019 20:54

      Dag Lauri, ik zou dan inderdaad toch nog wat langer bakken. Cake achtige dingen moeten echt wel gaat zijn. Ik zou wel de lagere temperatuur aanhouden en dan langer bakken. Ik hoop dat het de volgende keer beter gaat 🙂

      Beantwoord
  17. Carola

    19 januari 2020 09:37

    Hoi Eef! Ik ga voor het eerst in mijn leven een red velvet taart bakken en jouw recept lijkt mij top en ‘ do able’ 😉
    Moet alles op kamertemperatuur zijn of juist niet? Net zoals de roomboter..?
    Alvast bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 januari 2020 12:38

      Hi Carola,
      Zeker alles op kamertemperatuur laten komen! Dan krijg je het lekkerste resultaat. Succes! Ik hoop dat ie je in de smaak zal vallen 🙂

      Beantwoord
  18. Jitske

    30 april 2020 17:11

    Hoi Eef, wat een superleuk recept! Ik wil deze taart gaan bakken als bedankje voor mijn vader en zwager, maar vroeg mij af welke suiker je in dit recept gebruikt: kristalsuiker of witte basterdsuiker?

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 april 2020 19:26

      Hoi Jitske, wat leuk! Ik gebruik altijd kristalsuiker. Veel bakplezier 🙂

      Beantwoord
  19. Roos

    25 mei 2020 12:47

    Hoi Eef! Ik vind jouw recepten echt superfijn, dus deze wil ik ook graag gaan proberen.
    Ik heb alleen maar twee springvormen van 18 cm.
    Kan ik gewoon driekwart van alle ingredienten gebruiken of werkt dat niet zo?

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 mei 2020 14:03

      Hoi Roos, wat leuk om te horen! Er bestaan bepaalde schema’s waar je kunt lezen hoe je dat het beste op kunt lossen (even Google’en). Uit mijn hoofd weet ik dat niet. Wil je graag het volledige recept maken of wil je gewoon een kleinere taart maken voor minder personen?

      Beantwoord
      1. Roos

        31 mei 2020 10:35

        Hoi! Bedankt voor je snelle reactie. Ik wil inderdaad gewoon een kleinere taart maken voor minder personen 😄

        Beantwoord
  20. Thea

    27 december 2020 19:53

    Als ik 4 bakblikken van 13 cm gebruik hoelang moeten ze dan in de oven
    170 Gr …. 20 minuten misschien?

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 december 2020 21:06

      Dit klinkt als een goed begin. Gewoon blijven checken als ze bijna gaar lijken te zijn! 🙂

      Beantwoord
  21. Jessica Lacor

    8 maart 2021 11:02

    Hoi! Kan ik de vanillepasta door vanilleextract vervangen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 maart 2021 13:14

      Gebruik mijn zoekbalk met het woord ‘vanille’ en je vindt een artikel met alles wat je over vanille moet weten 🙂

      Beantwoord
  22. Brenda Andriese

    13 juli 2022 07:36

    Hoi Eef! Ik heb gisteren een cake met American buttercream gemaakt. De botercrème hield het niet in de warmte. Morgen wil ik een red velvet maken en zie nu dat jouw frosting met witte chocolade is. Ik kan me zo voorstellen dat dit veel beter houdt in de warmte dan alleen maar boter en poedersuiker. Wat denk jij?

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 juli 2022 15:05

      De crème zelf is wel aan de zachte kant wanneer je ‘m verwerkt zoals in het recept beschreven staat. Maar als de taart eenmaal koud heeft gestaan blijft het lang stevig. Ik heb daar niet mee geëxperimenteerd in hogere temperaturen. Dus ik durf daar geen garanties op te geven. Heb je daar iets aan?

      Beantwoord
      1. Brenda Andriese

        13 juli 2022 22:32

        Zeker! Ik denk gewoon koelen en elk kwartier mengen zoals je beschrijft net zolang tot het de juiste consistentie heeft

        Beantwoord
  23. Anne

    26 november 2022 22:38

    Super lekkere taart! Al was het mij nog niet helemaal duidelijk. Is het boven & onder warmte in de oven of hetelucht stand voor de temperatuur?
    Hij was ook een beetje gekrompen aan de bovenkant toen ik even de oven had opengedaan om te controleren als hij gaar was. Meter wat zou jij het afsmeren als je het strak wilt? Mij lukte het niet met de roomkaas/witte chocolade creme. Al bij al wel een geslaagd experiment 😋. Zou hem nog opnieuw maken! Maar dan afsmeren met witte chocolade botercreme en evt een mooie drip 🤞🏻.

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 november 2022 08:48

      Hoi Anne! Boven en onder warmte heet convectiestand. Dit is géén hete lucht. Mijn cakes worden altijd het beste met deze stand. Bij hete lucht willen ze nog weleens later inzakken zoals je denk ik beschrijft. Naar mijn weten heeft ongeveer elke oven deze twee standen. De ene heeft een streepje onder en boven als icoontje, de anders ventilator icoontje. Heb je daar iets aan?

      Wat ging er mis met deze crème? Te dun? Dan kun je altijd bij koelen om ‘m wat dikker te krijgen. Die roomkaas smaak hoort wel echt bij red velvet, maar als je wil kun je elke andere crème gebruiken die je wilt natuurlijk 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Homemade ijsthee

volgend bericht

Kruidenboter

meest gelezen
65.887x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
55.341x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.499x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.296x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
KRUIDIGE CARROTCAKE🥕 ⠀⠀⠀ Met gemberfrosti KRUIDIGE CARROTCAKE🥕
⠀⠀⠀
Met gemberfrosting en amandelschaafsel! Een méga lekkere cake; smeuïg, kruidig en makkelijk om te maken. De lekkere frosting maakt het helemaal af🤤 Wil jij ‘m ook maken? Dit heb je ervoor nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Beslag:
➡️300 gram geraspte wortel, ik nam een zakje julienne gesneden uit de supermarkt. Wanneer je zelf raspt zal het beslag wat natter zijn en wordt je cake mogelijk nóg smeuïger
➡️225 gram zelfrijzend bakmeel
➡️200 gram bruine basterdsuiker
➡️175 ml zonnebloemolie
➡️3 middelgrote eieren
➡️2,5 tl speculaaskruiden
➡️1,5 tl kaneel
➡️2,5 mespuntje nootmuskaat
➡️2 mespuntjes cayennepeper
➡️snuf zout
➡️2 mespuntjes baking soda
➡️1 tl citroensap of azijn
Topping:
➡️200 gram A-merk roomkaas
➡️35 gram roomboter
➡️40 gram poedersuiker
➡️15 gram geraspte verse gember (of anders naar smaak)
➡️3 el geroosterd amandelschaafsel
➡️1 tl vanillepasta
⠀⠀⠀
Voor de bereidingswijze ga je naar eefsfood.nl en zet je ‘kruidige carrotcake’ in de zoekbalk. De eerste hit moet je hebben👌🏻 Echt heel erg de moeite waard!
⠀⠀⠀
Ga jij ‘m bakken? Sla deze post dan op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Veel bakplezier👩🏻‍🍳 Liefs, Eef
⠀⠀⠀
#eefsfood #carrotcake #frosting #wortelcake #gember #bakrecept #roomkaas #kruidig #cake #foodienl #heelhollandbakt #specerijen
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord