Recept
2016-09-29 08:27:02
Serves 12
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
2 uur 30 minuten
Ingrediënten
- 180 gram pure chocolade
- 150 gram roomboter, in blokjes
- 225 gram suiker
- 1 tl vanille extract
- 3 eieren
- 375 ml melk
- 110 gram zelfrijzend bakmeel
- 15 gram cacaopoeder
- mespuntje zout
- 200 gram mascarpone
- 150 ml slagroom, opgeklopt
- 4 el poedersuiker
- 1 vanillestokje
- kersen
- aardbeien
- springvorm (24cm), bodem bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
- Zet eerst de oven aan op 175 graden.
- Kluts de eieren los en voeg dan de suiker, vanille extract en melk toe en roer dit nog eventjes door en zet apart.
- Smelt de chocolade au-bain Marie. Haal het dan van de de pan met heet water af en voeg de boter toe. Roer deze door tot dat de boter gesmolten is.
- Giet al roerend het chocolade mengsel bij het eiermengsel. Zeef dan de bloem en cacaopoeder boven de kom en meng dit er ook doorheen.
- Giet het beslag in de springvorm. Bak de brownie af in ongeveer 40 minuten.
- Klop de mascarpone los met de vanille en poedersuiker. Spatel daarna de slagroom door de mascarpone. Verdeel dit op de brownie, die echt afgekoeld moet zijn anders smelt het eraf.
- Snij wat kersen en aardbeien en maak daar de taart mee af.
Eefsfood https://eefsfood.nl/