Recept
2016-10-05 10:45:02
Serves 2
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram gehakt naar keuze
- 2 ciabatta achtige broodjes
- 2 handjes tauge
- 2 kleine augurken, in dunne plakjes
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 10 dunne plakjes komkommer
- 2 el gebakken uitjes
- 2 kleine handjes fijngesneden ijsbergsla
- 3 el pittige pindasaus (ik gebruikte kan en klare van Wijko)
- 1tl kerriepoeder
- olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Mix het gehakt met de sjalot, kerriepoeder, peper en het zout naar eigen inzicht. Zet een koekenpan op halfhoog vuur met een klein scheutje olijfolie erin. Verdeel het gehakt in tweeën en kneed hier ronde platte burgers van. Bak ze op hoog vuur tot de buitenkant een goud-bruin kleurtje heeft. Zet het vuur dan lager en doe een deksel op de pan. Draai de burgers af en toe om tot dat ze gaar zijn.
- Snij de broodjes in tweeën en verdeel de sla en komkommer. Leg daarop de burger en maak dan verder af met de pindasaus, taugé & gebakken uitjes.
- Eet smakelijk!
Eefsfood https://eefsfood.nl/