Recept
2016-10-09 21:12:13
Porties: 30
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Totaal
2 uur
Ingrediënten
- 2 kleine bananen
- 125 gram slagroom, opgeklopt
- 1 vanillestokje
- 400 gram pure chocolade
- Spuitzak met een glad spuit mondje
Bereidingswijze
- Pureer de banaan samen met het merg van het vanillestokje.
- Klop de slagroom op en spatel dit door de bananenpuree. Schep dit in een spuitzak. Neem een grote snijplank en leg hier een bakpapiertje op. Spuit hier ongeveer 30 'dopjes' bananenmousse op en zet dit dan voor minstens een uur in de vriezer.
- Smelt dan de chocolade au-bain Marie. Haal per 5 steeds de bonbons uit de vriezer en haal deze dan door de chocolade, dit gaat het beste met een vork. Leg ze dan op weer een nieuw bakpapiertje en zet ze terug in de vriezer. Herhaal dit tot ze allemaal gedaan zijn.
- Ik vind ze het lekkerst rechtstreeks uit de vriezer maar je kunt ze ook 10 minuten van tevoren eruit halen.
Eefsfood https://eefsfood.nl/