Recept
2016-09-28 19:11:02
Serves 3
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
- Een flinke klont roomboter
- 2 grote rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouillon blokje naar keuze (ik nam rund)
- 3 volle eetlepels bloem
- een flinke scheut droge witte wijn
- 1 el gedroogde tijm
- bakje champignons (250 gram)
- Zakje paddenstoelen mix tijm/paprika/ui (AH, 250 gram)
- Verse bieslook
- crème fraîche of zachte geitenkaas (optioneel)
- water
- peper en zout
Bereidingswijze
- Zet een soeppan op laag vuur en laat hier een grote klont boter in smelten. Snipper in de tussentijd de uien en knoflook fijn. Bak deze dan op datzelfde lage vuur glazig in de boter.
- Voeg dan 3 eetlepels bloem toe en roer dit tot een deeg achtige klont. Blijf voor een paar minuten roeren. Nu wordt het 'gaar' waardoor je soep straks lekker gaat binden.
- Voeg dan een flinke scheut wijn, de tijm en het bouillonblokje toe. Roer alles totdat je een dik papje hebt. Voeg dan water toe, ongeveer 600 ml. Liever later nog wat water toevoegen dat dat je er gelijk teveel bij doet.
- Breng dit aan de kook en snijd in de tussentijd de champignons in stukken. Voeg dan alle paddenstoelen toe en laat de soep zachtjes pruttelen voor ongeveer een kwartier. Breng nog verder op smaak met peper en zout.
- Garneer met verse bieslook en schep er wat crème fraîche in of verbrokkel er wat zachte geitenkaas op. Eet smakelijk!
Eefsfood https://eefsfood.nl/