Recept
2016-09-29 08:09:06
Porties: 16
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Totaal
3 uur
Bodem
- 4 ontpitte medjoul dadels
- 2 el havermout
- 1 el gesmolten kokosolie
Vulling
- 170 gram ongebrande cashewnoten
- 4 el kokosroom (amandelmelk kan ook)
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 6 tl kaneel
- 3 el maple syrup
Topping
- 140 ml koud water
- 35 gram chiazaad
- 8 gram oploskoffie
- 2 el maple syrup
- Vierkante vorm met losse bodem van 16 bij 16 cm
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Begin met de topping. Meng de oploskoffie samen met de maple syrup, water en chiazaadjes. Zet dit aan de kant en roer af en toe door. Kook dan wat water en zet hierin de cashewnoten in de week. Bedek de bodem van de vorm met bakpapier.
- Doe de bodem ingrediënten in een keukenmachine of malertje. Laat net zo lang draaien tot je een egale dikke plakkerige bal hebt. Dit verdeel je over de bodem van de vorm.
- Laat de cashewnoten uitlekken en doe dit met de rest van de vulling ingrediënten ook in de keukenmachine. Laat dit draaien tot je een romige zachte massa hebt. Verdeel dit in de vorm, op de bodem. Zet dit voor een half uurtje in de vriezer.
- Smeer dan de chia koffie jelly uit als topping en zet terug in de vriezer. Laat dit er voor 2 uur in staan. Haal eruit en snijd er mooie blokjes van.
- Bewaren kan het beste in de vriezer! Haal ze zo'n 20 minuten voor consumptie eruit.
Eefsfood https://eefsfood.nl/