Maaltijden

Mozzarella burgers

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediƫnten
 1. 2 granen bollen
 2. 300 gram gehakt
 3. 1 bol mozzarella
 4. 2 handjes veldsla
 5. 1 grote vleestomaat
 6. 1 kleine rode ui, in dunne ringen
 7. 6 plakken courgette
 8. pecorino kaas, geschaafde stukjes
 9. balsamico stroop/dressing
 10. 2 el mayonaise
 11. 1 el Italiaanse kruiden
 12. peper
 13. zout
 14. olijfolie
Bereidingswijze
 1. Kneed het gehakt goed door samen met de Italiaanse kruiden en flink wat peper en zout. Verdeel dit dan in vieren en rol hier balletjes van. Duw deze dan plat tot grote dunne burgers. Halveer dan de bol mozzarella. Leg een halve bol op een burger en leg daar een andere burger overheen. Kneed de randen rondom een beetje samen. Dit gaat tijdens het bakken toch los laten, maar dan blijft de mozzarella goed in het midden.
 2. Bak de burgers op hoog vuur en een klein beetje olijfolie, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Zet het vuur dan lager en leg een deksel op de pan. Vergeet de burgers niet af en toe om te draaien.
 3. Snijd de tomaat alvast in plakken. Snijd de broodjes doormidden en doe onderop een beetje mayonaise. Leg hier de sla en tomaat op. Bak de plakjes courgette op het laatst nog eventjes mee in de burger pan. De burger is nu ongeveer gaar en de mozzarella komt er uitdruipen aan de zijkant. Leg deze op de tomaat. Leg hier de courgette op, verdeel de uienringen & schaaf er wat pecorino kaas overheen. Oh en vergeet de balsamico dressing niet!
EEFSFOOD https://eefsfood.nl/

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.