Maaltijden

Crispy visburger

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
8 minuten
Totaal
35 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
8 minuten
Totaal
35 minuten
Ingrediënten
 1. 2 bruine pistoletjes (een ander langwerpig broodje kan ook)
 2. 1 panga fillet
 3. 1 ei
 4. 40 gram cornflakes
 5. 1 el bloem
 6. 60 gram broccoli
 7. 2 el mayonaise
 8. 1/2 venkel knol
 9. 6 cherry tomaatjes
 10. 1/2 tl kerriepoeder
 11. citroenrasp van een kwart citroen
 12. sap van een kwart citroen
 13. peper
 14. zout
 15. olijfolie
Bereidingswijze
 1. Begin met het gaar koken van de broccoli (spoel daarna met koud water en laat goed uitlekken). Maal in de tussentijd de cornflakes tot fijn kruim. Kluts een eitje en meng dit met een halve tl zout, peper naar smaak en een halve tl kerriepoeder. Snij de visfilet in de lengte door midden en haal eventueel een stukje van de zijkant af, zodat de stukken vis even lang zijn als het broodje.
 2. Strooi een eetlepel bloem over de vis en zorg dat overal een dun laagje zit. Strooi het cornflakes kruim om een bord. Haal de vis door het geklutste eitje en rol dan voorzichtig door het kruim. Herhaal dit dan nog een keer.
 3. Rasp de venkel en meng dit met een beetje peper, citroensap en de kleingesneden tomaatjes en zet dit dan aan de kant.
 4. Zet een koekenpan op halfhoog vuur en doe daar een flinke scheut olijfolie in. Bak de vis 4 minuten aan beide kanten. Zet het vuur niet te hoog want dan verbrand de cornflakes snel.
 5. Maal in de tussentijd de broccoli fijn en meng dit met de mayonaise, citroenrasp en ook een beetje citroensap. Voeg wat extra peper en zout toe.
 6. Smeer eerst de broccoli-citroen mayonaise op het broodje. Leg dan de visburger erop en verdeel dan wat van de venkel salade bovenop. De bovenkant van het broodje erop en smullen maar!
EEFSFOOD https://eefsfood.nl/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.