[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Mmmm, pindasoep is echt één van mijn favorieten. Zonder kokosballetjes ook heerlijk! En ik denk dat vega kip stukjes een lekkere toevoeging zou zijn. Mijn tante maakt hem altijd heel pittig en dan doet ze er plakjes banaan in! Banaan?! Ja echt, en dat is nog lekker ook.
Zet een soeppan op laag vuur met een scheut olie erin.
Snipper de ui en knoflook fijn en bak dit glazig in de pan.
Voeg vervolgens de sambal toe en bak dit even mee met de uien en knoflook.
Snijd in de tussentijd de paprika in stukjes en de prei in halve ringen doe dit er dan bij in de pan samen met de pindakaas. Roer dit door en laat kort meebakken.
Voeg dan het halve bouillonblokje en zo'n 650 ml water toe. Doe de deksel op de pan en breng langzaam aan de kook. Doe de deksel er op en laat een minuut of 12 koken.
In de tussentijd haal je de vulling uit de worstjes. Kneed hier de kokos doorheen. Rol hier vervolgens kleine balletjes van (ongeveer 20). Bak deze op hoog vuur goudbruin (je hebt geen of heel weinig olie nodig om in te bakken). Als ze klaar zijn voeg je deze toe aan de soep.
Laat nog even een paar minuten pruttelen en dan is de soep klaar. Zelf vind ik het lekker om nog 2 keer even kort de staafmixer erin te zetten, dit hoeft natuurlijk niet. Verdeel de taugé over 4 kommen en schep hier de soep op. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet een soeppan op laag vuur met een scheut olie erin.
Snipper de ui en knoflook fijn en bak dit glazig in de pan.
Voeg vervolgens de sambal toe en bak dit even mee met de uien en knoflook.
Snijd in de tussentijd de paprika in stukjes en de prei in halve ringen doe dit er dan bij in de pan samen met de pindakaas. Roer dit door en laat kort meebakken.
Voeg dan het halve bouillonblokje en zo'n 650 ml water toe. Doe de deksel op de pan en breng langzaam aan de kook. Doe de deksel er op en laat een minuut of 12 koken.
In de tussentijd haal je de vulling uit de worstjes. Kneed hier de kokos doorheen. Rol hier vervolgens kleine balletjes van (ongeveer 20). Bak deze op hoog vuur goudbruin (je hebt geen of heel weinig olie nodig om in te bakken). Als ze klaar zijn voeg je deze toe aan de soep.
Laat nog even een paar minuten pruttelen en dan is de soep klaar. Zelf vind ik het lekker om nog 2 keer even kort de staafmixer erin te zetten, dit hoeft natuurlijk niet. Verdeel de taugé over 4 kommen en schep hier de soep op. Eet smakelijk!
Liefs,
Eef
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]