Maaltijden

Pittige pindasoep met kokosballetjes

Mmmm, pindasoep is echt één van mijn favorieten. Zonder kokosballetjes ook heerlijk! En ik denk dat vega kip stukjes een lekkere toevoeging zou zijn. Mijn tante maakt hem altijd heel pittig en dan doet ze er plakjes banaan in! Banaan?! Ja echt, en dat is nog lekker ook.

Pittige pindasoep bovenaf

Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
Ingrediënten voor 4 personen:
 650 ml water
 5 dikke eetlepels pindakaas
 2 uien, fijngesnipperd
 1 flike teen knoflook, fijngesneden
 1 prei, in halve ringen
 1 rode paprika, in blokjes
 3 tbsp sambal (meer of minder naar eigen smaak)
 2 braadworsten (rund od varken)
 2 tbsp (geroosterde) kokosrasp
 100 g taugé
 ½ bouillonblokje
 scheutje olie
Nog meer nodig:
 soeppan met deksel
 staafmixer (optioneel)
 steelpan
Zo maak je het:
1

Zet een soeppan op laag vuur met een scheut olie erin.

2

Snipper de ui en knoflook fijn en bak dit glazig in de pan.

3

Voeg vervolgens de sambal toe en bak dit even mee met de uien en knoflook.

4

Snijd in de tussentijd de paprika in stukjes en de prei in halve ringen doe dit er dan bij in de pan samen met de pindakaas. Roer dit door en laat kort meebakken.

5

Voeg dan het halve bouillonblokje en zo'n 650 ml water toe. Doe de deksel op de pan en breng langzaam aan de kook. Doe de deksel er op en laat een minuut of 12 koken.

6

In de tussentijd haal je de vulling uit de worstjes. Kneed hier de kokos doorheen. Rol hier vervolgens kleine balletjes van (ongeveer 20). Bak deze op hoog vuur goudbruin (je hebt geen of heel weinig olie nodig om in te bakken). Als ze klaar zijn voeg je deze toe aan de soep.

7

Laat nog even een paar minuten pruttelen en dan is de soep klaar. Zelf vind ik het lekker om nog 2 keer even kort de staafmixer erin te zetten, dit hoeft natuurlijk niet. Verdeel de taugé over 4 kommen en schep hier de soep op. Eet smakelijk!

Ingredients

Ingrediënten voor 4 personen:
 650 ml water
 5 dikke eetlepels pindakaas
 2 uien, fijngesnipperd
 1 flike teen knoflook, fijngesneden
 1 prei, in halve ringen
 1 rode paprika, in blokjes
 3 tbsp sambal (meer of minder naar eigen smaak)
 2 braadworsten (rund od varken)
 2 tbsp (geroosterde) kokosrasp
 100 g taugé
 ½ bouillonblokje
 scheutje olie
Nog meer nodig:
 soeppan met deksel
 staafmixer (optioneel)
 steelpan

Directions

Zo maak je het:
1

Zet een soeppan op laag vuur met een scheut olie erin.

2

Snipper de ui en knoflook fijn en bak dit glazig in de pan.

3

Voeg vervolgens de sambal toe en bak dit even mee met de uien en knoflook.

4

Snijd in de tussentijd de paprika in stukjes en de prei in halve ringen doe dit er dan bij in de pan samen met de pindakaas. Roer dit door en laat kort meebakken.

5

Voeg dan het halve bouillonblokje en zo'n 650 ml water toe. Doe de deksel op de pan en breng langzaam aan de kook. Doe de deksel er op en laat een minuut of 12 koken.

6

In de tussentijd haal je de vulling uit de worstjes. Kneed hier de kokos doorheen. Rol hier vervolgens kleine balletjes van (ongeveer 20). Bak deze op hoog vuur goudbruin (je hebt geen of heel weinig olie nodig om in te bakken). Als ze klaar zijn voeg je deze toe aan de soep.

7

Laat nog even een paar minuten pruttelen en dan is de soep klaar. Zelf vind ik het lekker om nog 2 keer even kort de staafmixer erin te zetten, dit hoeft natuurlijk niet. Verdeel de taugé over 4 kommen en schep hier de soep op. Eet smakelijk!

Pittige pindasoep met kokosballetjes

Pindasoep bovenaf

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!