Maaltijden

Serrano-hamburgers

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
 1. 2 Italiaanse bollen, of andere burger broodjes
 2. 300 gram magere gehakt
 3. 4 plakjes Serranoham
 4. 2 handjes sla naar keuze
 5. 2 el mayonaise
 6. 2 sjalotjes
 7. 2 tenen knoflook
 8. 1 vleestomaat, in dunne plakjes
 9. 1/2 gele courgette, in dunne plakjes geschaafd
 10. peper
 11. zout
 12. 1 tl paprikapoeder
 13. 1 tl Italiaanse kruiden
 14. Potje zwarte olijven (240 gram)
Bereidingswijze
 1. We beginnen met de burgers. Doe het gehakt samen met 1 fijngesnipperd sjalotje, peper, zout & paprikapoeder in een kom. Kneed dit tot het goed gemengd is. Verdeel dit in 2en en maak er evengrootte burgers van.
 2. Zet een koekenpan op halfhoog vuur met een scheut olijfolie erin. Bak de burgers aan beide kanten even kort aan. Leg dan 2 plakken ham op een snijplank/bord. Hierop leg je de burgers. Vouw de ham om de randjes. Leg hier kruislings ook nog een plak ham op de vouw de randjes ook om de zijkant. Bak de burgers op halfhoog vuur een paar minuutjes aan elke kant en zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan.
 3. Nu maak je de zwarte olijven tappende. Giet de olijven af en doe deze samen met 2 el olijfolie, peper, zout, 1 gesnipperd sjalotje, 2 geperste knoflook tenen en Italiaanse kruiden in een keuken machine. Laat draaien tot je een goede tapenade substantie hebt.
 4. Draai de burgers nog eens om. Bak bij de burgers de courgette slierten even kort mee.
 5. Burger bouwen! Snij de broodjes in 2en. Smeer een heel dun laagje mayonaise onderop. Verdeel daarover de sla en de plakken tomaat. Leg hier vervolgens de burgers op. Vouw de courgette op en leg dit op de burger. Maak af met een flinke schep olijven tapenade.
 6. Geniet!
EEFSFOOD https://eefsfood.nl/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.