Recept
2016-09-28 19:16:35
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
25 minuten
Ingrediënten
- Kikkererwten (400 gram)
- 5 eetlepels ontdooide diepvries tuinerwten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 4 el havermout (fijngemalen)
- 1/5de fijn geraspte chili peper
- 1 tl paprikapoeder
- bosje fijngehakte bieslook
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
Bereidingswijze
- Prak de kikker en tuinerwten fijn met een vork.
- Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in en laat dit goed heet worden.
- Voeg dan alle ingrediënten (behalve de havermout) toe aan het erwten prakje. Voeg het havermeel toe tot het een mooie substantie heeft om balletjes van te rollen. Door de grootte van het ei kan de hoeveelheid havermeel die je nodig hebt dus verschillen.
- Bak de falafel met geduld mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten tijd.
- Maak er een simpel sausje bij van half mayonaise half kwark, wat verse bieslook, peper & zout.
Notities
- Chilipeper kun je echt perfect invriezen. Vervolgens kun je dat heel makkelijk raspen en door allerlei gerechten verwerken. Echt super handig!
- Ook erg lekker om dit door een salade heen te eten of om mee te nemen als snack.
Eefsfood https://eefsfood.nl/