Bakrecepten

Oreo taart

Recept
Serves 12
Printen
Voorbereiding
1 uur
Totaal
4 uur
Voorbereiding
1 uur
Totaal
4 uur
Ingredi├źnten
 1. 300 gram Oreo koekjes (2 pakjes)
 2. 500 ml slagroom
 3. 200 gram roomkaas
 4. 200 gram witte chocolade
 5. 75 gram roomboter
 6. 2 blaadjes gelatine
 7. 1 el poedersuiker
 8. 1 el cacaopoeder
Materiaal
 1. Springvorm (20 cm)
 2. Bakpapier
 3. spuitzak
Bodem
 1. 175 gram Oreo koekjes
 2. 75 gram gesmolten boter
Tussenlaag
 1. 100 gram witte chocolade
 2. 50 gram los geroerde roomkaas
Choco vulling
 1. 6 el geklopte slagroom
 2. 2 fijn gekruimelde Oreo koekjes
 3. 1 el cacaopoeder
 4. 1 el poedersuiker
Witte vulling
 1. Overige opgeklopte slagroom
 2. scheutje ongeklopte slagroom
 3. 60 gram witte chocolade
 4. 150 gram roomkaas
 5. 2 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
 1. Bekleed eerst de bodem van de bakvorm met bakpapier. Smelt dan de boter en maal 175 gram Oreo koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg het bij elkaar en stort het dan in de bakvorm. Verdeel het mengsel eerst goed voordat je het aan gaat drukken. Doe dit met de bolle kant van een lepel, en druk dit echt strak aan. Als je dit niet goed doet is de taart straks niet zo stevig.
 2. Smelt dan au-bain marie 100 gram witte chocolade en voeg daar vervolgens 50 gram losgeroerde roomkaas aan toe. Giet dit ook in de springvorm en verdeel tot een dun laagje op de bodem. Zet het dan in de koelkast.
 3. Hou een scheutje ongeklopte slagroom apart. Dit heb je straks nodig om de gelatine in op te lossen. Klop de rest van de slagroom stijf. Schep hier dan 6 eetlepels uit en doe dit apart in een bakje. Roer hier 1 el poedersuiker, 1 el cacaopoeder en 2 fijn gekruimelde Oreo koekjes doorheen. Doe dit in een spuitzak en maak hier 3 ringen van op de bodem. Dit geeft een leuk effect als je de taart straks doorsnijd.
 4. Zet de gelatine 10 minuten in koud water om te weken. Smelt nog eens 60 gram witte chocolade au-bain marie. Verwarm de apart gehouden slagroom in een pannetje. Los hier dan de gelatine aan toe. Roer hier dan de rest van de roomkaas doorheen. Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is. Als je dit niet doet en het is nog te koud, gaat de gelatine gelijk in werking en dat is niet de bedoeling. Roer het roomkaas mengsel door de warme chocolade. Roer dit mengsel weer beetje bij beetje door de slagroom. De vulling is nu af en die mag je in de springvorm doen en vervolgens glad strijken aan de bovenkant.
 5. Snij de koekjes die over zijn kleiner en druk deze zachtjes aan in de taart. Smelt de rest van de chocolade en doe dit dan in een boterhamzakje. Snij een klein puntje af en spuit het in cirkels op de taart. Maak af met een beetje cacaopoeder. 3 uur geduld hebben en dan kun je smullen van deze gigantische calorie├źn bom. ENJOY!!
EEFSFOOD https://eefsfood.nl/

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

No products in the cart.