Recept
2016-10-06 14:30:46
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
25 minuten
Totaal
35 minuten
Ingrediënten
- 4 handjes linzen
- 5 middelgrootte tomaten
- 1 bouillonblokje naar keuze
- 3 uien
- 2 grote tenen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- Creme fraiche (optioneel)
- water
- olijfolie
- peper
- eventueel wat extra zout
Bereidingswijze
- Zet een soeppan op laag vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
- Snipper de ui (2 stuks) en knoflook en doe deze dan in de pan. Roer het wel, anders bakt de knoflook aan en dat smaakt bitter.
- Voeg dan de linzen en paprikapoeder toe en roer dit er ook doorheen.
- Doe dan het bouillonblokje in de pan en giet het water erbij. De linzen moeten onderwater staan en dan nog een beetje extra. Je kan beter later nog wat water toevoegen als het te dik blijkt te zijn.
- Doe de tomaten in de blender en laat deze een minuutje draaien. Giet dit vervolgens in de pan. Laat de soep dan pruttelen met de deksel op de pan (laag vuur).
- 5 minuten voordat de soep klaar is snijd je de laatste ui in ringen en bakt deze op hoog vuur met een klein beetje zout en olijfolie.
- Breng de soep naar eigen smaak nog verder op smaak. Maak af met de uien en eventueel wat crème fraiche.
Eefsfood https://eefsfood.nl/