[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Dit was één van de eerste hartige recepten die ooit op eefsfood.nl verscheen. Ik heb hem daarna nooit meer gemaakt.. Waarom?! Ik heb echt geen idee, want hij is zo smaakvol en lekker! Daar moest dus verandering inkomen. Ik ben een middagje gaan filmen met Sabine van Ohmyfoodness.nl en dit leek mij een mooi recept om op video vast te leggen. Dat hebben we dus gedaan!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 20-30 minuten
Baktijd: 40-50 minuten
Totale tijd: 70 minuten
Wat heb je nodig? (4 punten)
• 9 plakjes bladerdeeg (10×10 cm, ontdooit)
• 1 courgette
• 1 aubergine
• 1 bakje champignons (250 gram)
• 2 sjalotjes
• 200 gram feta kaas
• 150 gram frito (Heinz tomatensaus)
• 4 grote eieren + nog 1 om de taart mee te bestrijken
• 1 el crème fraiche
• 1 tl Italiaanse kruiden
• peper
• zout
• sesamzaadjes/maanzaadjes
• olijfolie
Benodigdheden:
• springvorm van 22 of 24 cm
• koekenpan
• velletje bakpapier
• mandoline
• deegroller
Zo maak je het!
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven op tijd voor op 200 graden hete lucht. Check de video om te zien hoe je deze heerlijke taart maakt:
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Hartige preitaart
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]