[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Dit recept is echt voor de zoetekauw onder ons. De witte chocolade fudge met noten en sinaasappel is naast zoet ook fris en heeft een lekkere bite door de noten.
De cornflakes maakt het krokant wanneer je het vers eet. Als je het langer bewaard zal het zacht worden. Ik vind de smaak dan alsnog een lekkere toevoeging. Maar je zou jet ook weg kunnen laten.
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 250 gram witte chocolade in stukken gehakt
- 80 gram grof gehakte gemengde ongezouten noten
- 2 flinke handjes cornflakes (optioneel)
- de rasp van 1 middelgrote sinaasappel
- Giet de gecondenseerde melk in een steelpan en zet op laag vuur, blijf continu roeren met een garde.
- Als de melk iets is ingedikt zet je het vuur uit en voeg je de chocolade toe. Dit blijf je net zo lang roeren tot alle chocolade gesmolten is.
- Vervolgens doe je de noten, cornflakes en sinaasappelrasp erbij en roer je dit er ook doorheen.
- Bekleed een vierkant bakblik van ongeveer 20 bij 20 cm met bakpapier en stort hier het mengsel in en verdeel het gelijkmatig.
- Zet in de koelkast voor minstens twee uur. Vlak voordat ik stukjes ga snijden zet ik het ook nog even een kwartiertje in de vriezer voor wat extra stevigheid.
De witte chocolade fudge met noten en sinaasappel is af en klaar om te eten! Bewaar in de koelkast, zeker wel een week goed te houden! Dit is ook een toppertje om uit te delen of te trakteren. Geniet er vooral van zou ik zeggen!
Misschien vind je deze recepten ook lekker:
Speculaas karamel fudge truffels
Witte chocolade fudge met pistachenoten en limoen
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]