[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Één van de eerste recepten die ik bakte toen ik een website had. Ik ben zelf geen gigantisch bananenbrood liefhebber maar dit bananenbrood met appel-dadel vulling gaat er wel in. Heerlijk is het!
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 el havervlokken
- 3 bananen
- 5 ontpitte medjoul dadels
- 2 eieren
- 100 ml amandelmelk
- 1 Jonagold appel (goudrenet kan ook)
- 2 tl ceylon kaneel
- 1 tl kardemom
- 1 tl baking soda
- mespuntje zout
- kokosolie
- cake blik
- Schil de appel en snij deze in stukjes. Doe een klontje kokosolie in een koekenpan en zet op laag vuur. Doe hier de appel in en bak deze tot samen met de kaneel tot ze zacht zijn. Laat het dan een beetje afkoelen.
- Pureer de banaan samen met de amandelmelk en eieren tot een glad geheel en giet dit vervolgens in een mengkom.
- Voeg dan de bloem, havervlokken, kardemom, baking soda en het zout toe en mix dit met een garde tot een beslag.
- Bekleed het cake blik met bakpapier en smeer de zijkanten voor de zekerheid nog in met kokosolie.
- Verdeel het beslag in het cake blik.
- Maal dan in een keukenmachine de dadels met de appel. Dit hoeft niet helemaal glad gemengd te worden, een beetje stukjes nog is juist wel lekker. Het is best wel plakkerig, dus ik heb het in kleine delen verdeeld over de lengte van de cake
- Bestrooi het brood met amandelschaafsel.
- Bak het brood voor ongeveer 35 minuten op 180 graden. Check altijd even met een saté prikker of het gaar is. De ene oven is de ander niet.
Naast dit bananenbrood met appel-dadel vulling heb ik ook nog twee andere lekkere bananenbrood recepten:
Smeuïg bananenbrood met chocolade stukjes
Koffie-bananenbrood met pecannoten
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]