STOOFPEERTJES KWARKTAART, ja! Zo ging het in mijn hoofd toen ik gisteren door de supermarkt liep te struinen. Toen ik de stoofpeertjes zag, wist ik het meteen!
Ik heb wel een ‘makkelijke’ en ‘snelle’ variant gemaakt. Want als ik eenmaal iets bedacht heb moet het diezelfde dag nog af. Met andere woorden ik heb kan en klare, verse stoofperen gebruikt van AH. En ook de granola kwam uit een doosje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om die 2 dingen eerst zelf te maken. Maar dan ben je wel even wat langer bezig dan 3,5 uur incl wachttijd. Voor deze stoofpeertjes kwarktaart heb ik een springvorm van 18 cm doorsnee gebruikt.
Recept
2016-10-22 12:28:18
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Totaal
3 uur 30 minuten
Ingrediënten
- 700 gram magere kwark
- 400 gram uitgelekte stoofperen
- 10 blaadjes gelatine
- 100 ml sap waarin de peren zitten
- 100 gram noten granola
- 5 ontpitte medjoul dadels
- 1 el amandelpasta
- 1 el kokosolie (20 gram)
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- 2 tl vloeibare stevia (optioneel)
- Mespuntje zout
- poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Scheur de dadels in stukken en doe dit samen met de gesmolten kokosolie in de keuken machine en maal dit tot kleine stukjes.
- Voeg dan de granola, amandelpasta en het zout toe en maal het geheel fijn tot een plakkerige substantie.
- Bedek hiermee de bodem van de springvorm. Goed verdelen en aandrukken, dit gaat het beste met de bolle kant van een eetlepel.
- Zet de blaadjes gelatine in de week en doe het perensap in een steelpan.
- Doe de peren, kaneel, kardemom en (eventueel naar eigen smaak wat stevia) in de keuken machine en maal dit tot puree.
- Zet dan de perensap op laag vuur, tot het goed warm is. Dit hoeft niet te koken! Knijp dan de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan het sap. Roer door tot het opgelost is.
- Voeg het gelatine mengsel toe aan de puree, meng dit goed en voeg dit vervolgens toe aan de kwark.
- Als dit goed gemengd is giet je het op het granola mengsel en zet je het voor minstens 3 uur afgedekt in de koeling.
- Maak af met geroosterd amandelschaafsel en eventueel wat poedersuiker.
Eefsfood https://eefsfood.nl/