Deze raw dadel reepjes zijn eenvoudig te maken en makkelijk mee te nemen als tussendoortje. Je hebt geen oven nodig alleen een goede keukenmachine is wel fijn!
Je kunt in deze reepjes makkelijk variëren met smaken. Zo kun je bijvoorbeeld de helft van de dadels vervangen door gedroogde abrikozen. En mocht je niet van banaan houden kun je bijvoorbeeld appelchips of cacao niks gebruiken. Maar dat is natuurlijk aan jou!
Het recept
Hoeveelheid: 8 reepjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 2,5 uur
Dit heb je nodig:
14 zachte medjoul dadels (ontpit)
5 el havermout
2 el lijnzaad
flinke hand bananenchips fijngehakt
2 el fijngehakte amandelen
2 el fijngehakte pecan noten
1 el geroosterde sesamzaadjes
2 flinke tl kaneel
Zo maak je het:
‘Hak’ eerst de dadels een beetje fijn. Als je een hele goede keukenmachine hebt is dat appeltje eitje. Met wat minder apparatuur kan het ook. Zorg dat het een beetje op een bal deeg lijkt. Heb je helemaal geen apparatuur? Dan kun je ze helemaal fijn kneden met je vingers.
Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en kneed dit net zo lang tot alles is opgenomen, het lijkt nu gewoon op een koekjes deeg.
Rol dit uit tussen 2 stukken bakpapier met een deegroller tot ongeveer 6 mm dikte. Rol het zo vierkant mogelijk want dan heb je minder rest stukjes.
Snijd de plak dan in 8 reepjes van ongeveer 2,5 bij 10 cm. Leg ze in de koelkast voor minstens 2 uur. Dan zijn de raw dadel reepjes klaar om te eten. Je kunt ze ook het best bewaren in de koelkast want zo blijven ze lekker stevig.
Ik heb er een reepje bakpapier omheen gedaan met een strikje. Zo kun je ze ook weggeven of serveren bij een high tea of zoet buffet.
Recepten die je misschien ook lekker vindt:
Dadel-pistache balletjes
Haverrepen met banaan en cranberry’s