Appelbollen als ontbijt? Met dit recept kan dat prima. Het is één van de eerste recepten die op eefsfood.nl verscheen. De hoogste tijd dat ik ze zelf nog een keer opnieuw maak. Ga jij beginnen aan deze appelbollen met jasje van havermout?
Het recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Wat heb je nodig? (2 appels)
• 2 Jonagold appels
• 10 el havermout vlokken
• 2 el amandelmeel
• 3 zachte medjoul dadels
• 1 banaan
• 1 ei
• rasp van een halve limoen
• 1/4 tl kardemom
• 1/2 tl kaneel
• 2 tl rietsuiker
• handje fijngehakte pistache nootjes
• kaneel/walnoten/honing (optioneel)
Benodigdheden:
• bakplaat
• bakpapier
• staafmixer met maalbakje
Zo maak je het!
1. Was de appels en droog ze af.
2. Maal alle ingrediënten (behalve de appel, pistache nootjes en rietsuiker) samen tot een dik en plakkerig geheel. Het moet een substantie worden die niet meer vloeibaar is. Mocht het dat wel zijn voeg dan nog een beetje havermout of amandelmeel toe.
3. Plak het deeg eerst rondom aan de onder en zijkant van de appel. Maak de laag ongeveer een halve cm dik. Het is aan te raden dit met natte handen te doen anders wordt het echt een zooitje.
Zet de appels op een bakblik waar een bakpapiertje op ligt. Verdeel dan de rest van het ‘deeg’ over de appel.
4. Maak af met de pistache nootjes en een beetje rietsuiker.
5. Zet de appels in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak deze voor ongeveer 40 minuten. De appelbollen met jasje van havermout zijn klaar! Heerlijk als ontbijt of lunch met een flinke schep kwark en nog wat extra kaneel, honing & walnoten.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Kaneel havermout koekjes
– Zoete appel kaneel wafels met limoenslagroom