[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Smeuïg aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant. Dat zijn deze chai-walnoot cookies!
Het recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 12 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Wat heb je nodig? (14 koeken)
• 140 gram zelfrijzend bakmeel
• 100 gram walnoten, grof gehakt
• 90 gram roomboter, in blokjes
• 2,5 tl chai tea mix van Green Gypsy
• 50 gram kristalsuiker
• 80 gram lichtbruine basterdsuiker
• 1 groot ei
• 1/2 tl baking soda
• snufje zout
Benodigdheden:
• bakplaat
• twee velletjes bakpapier
• mengkom
• spatel
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe alle ingrediënten in de mengkom. Het beste is het om met je handen te kneden want dan wordt de boter een beetje zacht. Tip! Gebruik 1 hand want het is een plakkerig deeg. Fijn als je andere hand schoon blijft. Je kunt het ook met een spatel doen maar dan ben je iets langer bezig.
3. Als alles is gemengd voeg je de walnoten toe en deze meng je dan ook nog door het deeg.
4. Verdeel het deeg in 14 balletjes van ongeveer 30 gram. Leg ze ruim uit elkaar (en een beetje plat gedrukt) op de bakplaat want ze worden bijna 3 keer zo groot. Bak het in 2 x 7 af want in 1 keer gaat het niet lukken (tenzij je 1 grote koek wil), en dat vertel ik uit ervaring haha!
5. Bak ze in ongeveer 12 minuten af. De chai-walnoot cookies hebben dan een krokante rand en zijn nog zacht en luchtig in het midden. Trek met beleid het bakpapier van de plaat incl koekjes en leg dit op het aanrecht. Zo koelen ze snel af en kun je meteen aanvallen!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Chai-rijsttaart met walnoten
– Banaan pannenkoekjes met warme pruimen en walnoot
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]