Basisrecept voor meringue kookschuim

Basisrecept voor meringue kookschuim

Meringue schuim vind ik echt één van de lekkerste dingen op aarde! Zeker kookschuim, dat is lekker taai. Ik dacht altijd dat het een enorm gedoe was om dit zelf te maken. Dit bleek niet het geval. Het enige dat je nodig hebt wat misschien niet iedereen in zijn of haar keukenla heeft liggen is een thermometer die tot een graad of 150 kan meten. Meringue schuim is op heel veel manieren te maken. Ik deel nu het basisrecept voor meringue kookschuim die ik altijd gebruik. Ik  hoop dat deze manier je goed bevalt. Lees verder

Vanille pruimentaart met limoen en amandelschaafsel

Vanille pruimentaart met limoen en amandelschaafsel

Eef wil je pruimen hebben? We blijven maar plukken maar we kunnen er niet tegenop eten. Ja hoor, kom maar door! En zo zat ik thuis met toch zeker 35 pruimen in een schaal. Perfect voor een taart. Normaal gesproken maak ik dit soort taarten niet vaak maar ik vind het echt heerlijk. Dus dit was de uitgelezen kans! Ik had al wat ideetjes en surfte een beetje rond over het wereld wijde web voor nog wat inspiratie. Zo kwam het idee voor deze vanille pruimentaart met limoen en amandelschaafsel in me op. Een perfecte taart voor als je niet van heel zoet houdt. Smullen met de hoofdletter S! Lees verder

Abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim

Abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim

Na mijn zoet plukbrood met abrikozen en amandel recept vroeg Hero mij nog een recept te maken met hun abrikozenjam. Lekker zacht ijs waar geen ijsmachine voor nodig is. Klinkt dat niet goed? Dit is echt simpel om te maken, al heb je natuurlijk wel een vriezer nodig. Handig om van tevoren te maken en een perfecte afsluiter van een heerlijke barbecue. Deze abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim is eerlijk zomers, romig en fris! Lees verder

Update #2 Hoe gaat het nu met intermittent fasting?

Update #2 Hoe gaat het nu met intermittent fasting?

Dat gaat rap! Ik ben inmiddels alweer 2 maanden bezig met interemittent fasting. Mijn eerste update was natuurlijk één groot feest. Of dat deze maand ook zo was ga ik jullie vertellen. Ben ik weer zoveel kwijt of valt het nu een beetje tegen? Ik voel me er nog steeds heel goed bij en ben nog steeds heel blij dat het erop lijkt alsof ik eindelijk iets gevonden heb dat echt werkt voor mij.  Lees verder

Koffie-kaneel cheesecake met slagroom

Koffie-kaneel cheesecake met slagroom

Deze cheesecake flanste ik een keer in elkaar omdat ik een toetje wilde maken toen ik bij mijn moeder ging eten. Hij pakte best goed uit! Ik was alleen niet thuis dus kon er geen fatsoenlijke fotografie op loslaten. Er werd veel om het recept gevraagd en dat was rede genoeg om deze koffie-kaneel cheesecake met slagroom nog een keer te maken. Ik nam het zelfs op als video!

Afgelopen 2 jaar heb ik echt heel vaak cheesecakes gebakken. Vooral op veel verschillende manieren. Eerst dacht ik echt dat cheesecake super makkelijk was. De ene zweert bij het bakken op een hoge temperatuur en de ander juist lang bakken op een lage temperatuur. De eerste methode (bakken op hoge temperatuur) gebruikte ik altijd. Maar de cheesecake kreeg bij mij nooit de gewenste structuur. Toen ben ik aan het experimenteren gegaan, kreeg ik een cheesecake workshop en probeerde ik zelf ook veel uit. Over de workshop schreef ik al een stuk bij het recept van de Lemon meringue cheesecakeSindsdien bak ik cheesecakes niet heter dan 150 graden. Het liefst nog lager, afhankelijk van of je een hete lucht oven hebt of niet. Wat heeft jullie voorkeur? Lees verder

Truffel risotto met kastanje champignons

Truffel risotto met kastanje champignons

Truffel, het is me een dingetje. De meeste zijn er dol op! Bij mij heeft dat even geduurd. Vroeger maakte mijn moeder weleens dikke bloemkoolsoep met gegrilde portobello’s en dan deed ze er aan paar druppels truffelolie op. Brrrr alleen die geur al. Het liefst wilde ik mijn zonder truffelolie kommetje soep in mijn slaapkamer opeten, weg van die geur! Sindsdien was ik anti truffel. Jaren  later at ik een keer een soort mayonaise dipje met verse truffel erin. Ik wilde het eigenlijk niet toegeven maar dat vond ik heel erg lekker. Zo ben ik het steeds vaker wel gaan eten maar ik vind het nog steeds ontzettend stinken. Tijd om er zelf eens iets mee te maken, namelijk truffel risotto met kastanje champignons: Lees verder

Zoete aardappel salade met haricots verts en halloumi

Zoete aardappel salade met haricots verts en halloumi

Het is nog niet zo lang geleden dan ik voor het eerst halloumi at. Ik was gelijk fan, wat heerlijk! Het is zo lekker taai wanneer het gebakken is en ik hou daar echt van. Het is een schapenkaas die je dus kunt bakken terwijl het toch zijn vorm behoud. Een lekker smaakvol kaasje en toch niet heel pittig. Dit leek mij heerlijk in combinatie met zoete aardappel. Mijn moeder kwam eten en zij had nog haricots verts liggen die op moesten. Er werden nog tomaatjes en veldsla bijgehaald en deze salade was af.  Lees verder

Chocolade brownies met mascarpone room en rood fruit

Chocolade brownies met mascarpone room en rood fruit

Deze chocolade brownies met room en rood fruit zijn perfect geschikt als traktatie. Dit komt vooral omdat ze al geproportioneerd zijn. Heb je dat gezeur met eerlijke punten snijden op kantoor ook gelijk niet meer. Daarnaast zijn ze natuurlijk gewoon heel erg lekker, zien ze er feestelijk uit en is het ook nog eens leuk om te maken!  Lees verder