Bokkenpootjestaart met advocaat mousse en Oreobodem

Ik had nog helemaal geen ideeën voor paas recepten en ineens zat deze bokkenpootjestaart met advocaat mousse en Oreobodem in mijn hoofd. En dat terwijl ik helemaal niet zo van advocaat houd! Het eindresultaat vond ik serieus lekker. Dat is eis één voordat ik een recept online plaats op eefsfood.nl. Dat hij er ook nog heel feestelijk uitziet is een fijne bijkomstigheid. Een plaatje voor tijdens te paas brunch:

Advocaat close up

RECEPT
Voorbereidingstijd: 30-45 minuten
Wachttijd: 3,5 uur
Totale tijd: 4 uur

Wat heb je nodig? (8 punten)
Bodem:
• 100 gram klassieke Oreo’s
• 30 gram roomboter
Mousse:
• 300 ml slagroom 
• 200 gram advocaat + 2 eetlepels 
• 70 gram fijne kristalsuiker 
• merg van een half vanillestokje 
• 4,5 gelatine blaadjes 
En ook:
• 1 pak bokkenpootjes (16 stuks)
• 100 gram advocaat 
• 200 ml slagroom 
• 2 el suiker
• 1/2 gelatine blaadje
• paaseitjes en Oreo’s ter decoratie 

Advocaat bovenaf

Benodigdheden:
• handmixer 
• kleine steelpan 
• springvorm van 18 cm
• spuitzak met kartel spuitmondje
• staafmixer met maalbakje  

Zo maak je het!
1. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier.

2. Zet dan de bokkenpootjes rechtop tegen de rand van de vorm aan. 

3. Maal de Oreo’s fijn en smelt de boter. Mix dit dan met elkaar en bekleed hier de bodem mee. Druk het goed aan tot in de randjes.

4. Zet 4,5 gelatine blaadjes te weken in koud water.

5. Klop de slagroom op (tussen lobbig en stijf in), samen met de suiker. Spatel hier dan de advocaat en vanille doorheen. Verhit 2 eetlepels advocaat in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en laat dit oplossen in de warme advocaat.

6. Voeg dit dan langzaam toe terwijl er geroerd wordt met een spatel. Hou het tempo een beetje hoog, zo voorkom je eventuele klontjes makkelijker. 

7. Giet de mousse in de vorm en strijk deze glad af. Zet de taart in de koelkast.

8. Week ook het halve blaadje gelatine in koud water. Verhit 1 eetlepel advocaat in een steelpan. Los hier de gelatine in op. Voeg dan de rest van de advocaat toe en roer dit goed door elkaar.

9. Klop de overige slagroom stijf met wat suiker. Zet hierbij rozetten rondom de taart op de bokkenpootjes. Dit kan wanneer de taart nog in de vorm zit. Giet dan voorzichtig de advocaat erop.

10. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast. En dan smullen maar!

Advocaat verti

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Bokkenpootjestaart met banoffee vulling en koffiemousse 
Citroen bombe met vanille, amandel en blondie bodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *