Arretjescake met nougat en amandel

Dit is super makkelijk om even snel te maken en je kunt ook nog eens toevoegen wat je zelf allemaal lekker vindt. Wat dacht je van stukjes marshmallow, gemengde noten of bijvoorbeeld van die Pim’s sinaasappelkoekjes? Deze arretjescake met nougat en amandel is een makkelijke basis om er een feestje van te maken.

Arretjescake bovenaf EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 2,5 uur
Totale tijd: 3 uur

Wat heb je nodig? (12-14 plakken)
• 175 gram bruine basterdsuiker 
• 140 gram roomboter 
• 70 gram cacaopoeder 
• 60 gram pure chocolade 
• 150 gram digestive koekjes, in grove stukken
• 100 gram Maria biscuits, in grove stukken
• 80 gram nougat, in kleine blokjes 
• 30 gram grof gehakte amandelen/amandelschaafsel, geroosterd 

Benodigdheden:
• cakeblik 
• bakpapier 
• mengkom 
• steelpan
• eetlepel

Zo maak je het!
1. Bekleed het cakeblik met bakpapier. Als je eerst aan paar druppels zonnebloemolie in het blik doet blijft het bakpapier wat beter plakken.

2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg dan de bruine basterdsuiker en het cacaopoeder toe. Roer dit tot het goed gemengd is.
 
3. Verkruimel de koekjes grof en doe deze samen met de nougat blokjes en amandelen in een kom.

4. Smelt ook de chocolade. Au bain marie of in de magnetron. 

5. Giet het cacao-boter-suikermengsel over de koekjes heen gevolgd door de chocolade. Meng dit met een spatel tot alle koekjes en stukjes nougat bedekt zijn met een laagje van het chocolademengsel. 

6. Stort dit in het cakeblik en druk alles heel goed aan. Dit gaat het handigst met de bolle kant van een eetlepel.

7. Zet het geheel voor 2,5 uur in de koelkast en snijd er dan plakken van. Eet smakelijk!

Arretjescake verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Witte chocolade fudge met pistachenoten en limoen
Gezouten karamel pecannoten brownies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *