Kerrie-kikkererwt breekbroodjes met ui

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen ben ik geen enorme fan van het bakken van brood. Het duurt me altijd veel te lang. Soms als ik nog voor andere dingen in de keuken sta waag ik me er weleens aan. Zeker nu met mijn gloednieuwe keuken is niets te gek! Een pot kikkererwten stond mij al een paar dagen aan te staren. Hierdoor ontstond het idee voor kerrie-kikkererwt preekbroodjes met uit. Lekker voor bij de borrel met dipjes of met een plakje kaas erop als lunch.

Kerriebroodjes kerrie EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Totale tijd: 2,5 uur

Wat heb je nodig? (18 bolletjes)
• 420 gram bloem (ik nam zelfrijzend bakmeel) + extra om te bestrooien
• 210 ml warm water
• 1 zakje droge gist
• 1 el olijfolie 
• 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder
• 150 gram kikkererwten, afgespoeld, uitgelekt en afgedroogd 
• 1 ui, fijngesnipperd 
• 15 gram zout
• 1 tl suiker 

Kerriebroodjes close up EEFSFOOD

Benodigdheden:
• standmachine met deeghaak
• beslagkom 
• theedoek 
• bakpapier
• keukenr

Zo maak je het!
1. Meng 10 ml (van de 210 ml) samen met het droge gist en de tl suiker tot een papje.

2. Doe het zelfrijzend bakmeel in de kom van de standmixer. Voeg hier het warme water, zout de kerrie en olijfolie aan toe. Zet de machine aan op een lage stand en gebruik een deeghaak. Wacht net zo lang tot er een deeg ontstaat. 

3. Kneed het deeg met de hand nog door op het aanrecht. Neem een kom en bestuif deze met bloem. Leg hier het deeg in. Laat de gootsteen vollopen met warm/heet water. Zet hier de kom in en leg er een vochtige theedoek overheen en laat voor een uur staan.

4. Giet de kikkererwten af en spoel deze om. Droog ze met wat velletjes keukenpapier. Versnipper de ui heel fijn. 

5. Als het eerste uur rijzen erop zit voeg je de uien en kikkererwten toe en kneed je dit door het deeg heen.

6. Verdeel het deeg in 18 balletjes. Leg deze met ongeveer een halve centimeter ertussen op de bakplaat. Dek af met keukenfolie en laat dit nog een half uur op het aanrecht staan. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

7. Haal de folie eraf en bak de broodjes in 12 tot 15 minuten gaar. Heerlijk met kaas ertussen als ze nog een beetje warm zijn.

Kerriebroodjes verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Zelf maken: Mozzarella olijf brood
Plukbrood met mozzarella en chorizo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *